Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se në 24 orët e fundit kanë humbur jetën si pasojë e Covid-19 10 qytetarë.

Ndërkohë që po sipas ministrisë, në 24 orët e fundit janë shënuar 656 raste të reja, nga 2.174 testime të kryera si dhe 321 persona janë shëruar.

Aktualisht në 3 spitalet COVID, po trajtohen 469 pacientë, 15 në terapi intensive, 4 pacientë janë të intubuar.

Qytetarët që kanë humbur jetën janë: 3 qytetar nga Tirana, 3 qytetar nga Durrësi, 2 qytetar nga Fieri, 1 qytetar nga Vlora, 1 qytetar nga Gjirokastra, të moshave nga 44 në 85 vjeç.

Njoftimi i ministrisë: Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel të shmangni lëvizjet e panevojshme dhe të kufizohen kontaktet, për të parandaluar përhapjen e COVID19. Të gjithë qytetarët duhet të respektojnë rregullat, për ruajtjen e distancimit fizik, mbajtjen e maskës në çdo ambient jashtë shtëpisë dhe kujdesin për higjenën. Ju bëjmë thirrje qytetarëve të shmangin deryrimisht çdo lloj grumbullimi mbi 10 persona.

Ju informojmë për situatën e covid19 në 24 orët e fundit në vend. Janë kryer 2.174 testime, prej të cilave 397 janë testime janë kryer për arsye depistimi.

Në 24 orët e fundit kanë rezultuar pozitivë 656 qytetarë. Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki:

131 raste në Tiranë, 78 në Lezhë, 47 në Gjirokastër, 46 në Krujë, 44 në Durrës, 31 në Vlorë, 28 në Berat, 27 në Sarandë, 24 në Elbasan, nga 22 raste në Kavajë, Përmet, 18 në Kukës, nga 17 raste në Kurbin, Lushnje, nga 16 raste në Librazhd, Gramsh, 15 në Tropojë, 12 në Pukë, 11 në Malësi e Madhe, nga 7 raste në Tepelenë, Kolonjë, nga 5 raste në Mat, Bulqizë, 3 në Korçë, 2 në Dibër, nga 1 rast në Fier, Pogradec, Delvinë, Peqin, Kuçovë.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 321 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 17.352 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 3 spitalet COVID, po trajtohen 469 pacientë, 15 në terapi intensive, 4 pacientë janë të intubuar.

Me gjithë përpjekjet e mjekëve, në 24 orët e fundit, kanë humbur jetën 10 qytetarë me Sars-Cov2 pozitiv në spitalet COVID:

3 qytetar nga Tirana, 3 qytetar nga Durrësi, 2 qytetar nga Fieri, 1 qytetar nga Vlora, 1 qytetar nga Gjirokastra, të moshave nga 44 në 85 vjeç.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

U drejtohemi me një një apel për të gjithë qytetarët që të bashkëpunojnë në kufizimin e përhapjes së infeksionit, duke respektuar rregullat, duke mbajtur maskën, duke shmangur grumbullimet, duke ruajtur distancën dhe higjienën.

Për çdo shenjë të sëmundjes duhet të kontaktoni mjekun tuaj të familjes. Nëpërmjet linjës së gjelbër falas 0800 40 40 mund të lidheni me mjekun e familjes dhe të merrni informacionin e nevojshëm për COVID19.

Urgjenca Kombëtare është 24/7 në shërbim 24/7. Telefononi 127 nëse dyshoni se jeni të prekur nga Covid19 dhe për çdo urgjencë mjekësore.

The Ministry of Health has announced that in the last 24 hours 10 citizens have lost their lives as a result of Covid-19.

Meanwhile, according to the ministry, in the last 24 hours, 656 new cases have been recorded, out of 2,174 tests performed and 321 people have recovered.

Currently in 3 COVID hospitals, 469 patients are being treated, 15 in intensive therapy, 4 patients are intubated.

The citizens who lost their lives are: 3 citizens from Tirana, 3 citizens from Durrës, 2 citizens from Fieri, 1 citizen from Vlora, 1 citizen from Gjirokastra, aged 44 to 85 years.

Ministry Notice: The Ministry of Health and Social Welfare appeals to you to avoid unnecessary movements and to limit contacts, to prevent the spread of COVID19. All citizens must respect the rules for maintaining physical distance, wearing a mask in any environment outside the home and hygiene care. We call on citizens to avoid any kind of gathering of more than 10 people.

We inform you about the situation of covid19 in the last 24 hours in the country. 2,174 tests were performed, of which 397 tests were performed for screening reasons.

In the last 24 hours, 656 citizens have tested positive. Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in these municipalities:

131 cases in Tirana, 78 in Lezha, 47 in Gjirokastra, 46 in Kruja, 44 in Durres, 31 in Vlora, 28 in Berat, 27 in Saranda, 24 in Elbasan, out of 22 cases in Kavaja, Përmet, 18 in Kukës, from 17 cases in Kurbin, Lushnje, out of 16 cases in Librazhd, Gramsh, 15 in Tropoja, 12 in Puka, 11 in Malësi e Madhe, out of 7 cases in Tepelena, Kolonjë, out of 5 cases in Mat, Bulqiza, 3 in Korça, 2 in Dibër, from 1 case in Fier, Pogradec, Delvinë, Peqin, Kuçovë.

In the last 24 hours, 321 citizens have been cured, bringing the number of cured to 17,352 since the beginning of the epidemic.

Currently in 3 COVID hospitals, 469 patients are being treated, 15 in intensive therapy, 4 patients are intubated.

Despite the efforts of doctors, in the last 24 hours, 10 citizens with Sars-Cov2 positive in COVID hospitals have lost their lives:

3 citizens from Tirana, 3 citizens from Durrës, 2 citizens from Fieri, 1 citizen from Vlora, 1 citizen from Gjirokastra, aged 44 to 85 years.

The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.

We appeal to all citizens to cooperate in limiting the spread of infection, respecting the rules, wearing a mask, avoiding crowds, maintaining distance and hygiene.

For any signs of illness you should contact your family doctor. Through the toll free line 0800 40 40 you can contact your family doctor and get the necessary information about COVID19.

The National Emergency is 24/7 in service 24/7. Call 127 if you suspect you are affected by Covid19 and for any medical emergencies.