Një grup prej 11 shqiptarësh pa dokumenta përfshirë një grua shtatzënë dhe një djalë 17-vjeçar janë kapur në një anije transportuese makinash në portin e Southampton. Ata u gjetën në bordin e pronarit suedez MV Salome, në një anije ngarkese e gjatë 265 milion e cila mbërriti në portin e Southampton rreth orës 7.30 të mëngjesit. Shtetasit shqiptarë janë ndaluar për shkelje të pretenduara të imigracionit.

Gruaja që ishte shtatzanë është dërguar në spital dhe djali 17-vjeçar është transferuar në kujdesin e shërbimeve të fëmijëve. Forcat Kufitare po hetojnë incidentin. Ky incident ka ndodhur vetëm disa ditë pasi forcat e armatosura hipën në Nave Andromeda ngjitur me Southampton dhe arrestuan shtatë persona pas një përpjekje të dyshuar për rrëmbim.

Një zëdhënës i ‘Associated British Ports’, kompania që drejton bankën e të akuzuarve, tha:

Ne jemi të vetëdijshëm se incidenti që përfshin anijen MV Salome tani është zgjidhur.

Burimi: Daily Mail joq.al

A group of 11 undocumented Albanians including a pregnant woman and a 17-year-old boy were caught on a cargo ship in the port of Southampton. They were found aboard Swedish owner MV Salome, aboard a 265m-long cargo ship which arrived in the port of Southampton around 7.30am. Albanian citizens have been detained for alleged immigration violations.

The woman who was pregnant was taken to hospital and the 17-year-old boy was transferred to childcare services. Border Forces are investigating the incident. The incident occurred just days after the armed forces boarded the Nave Andromeda next to Southampton and arrested seven people after a suspected kidnapping attempt.

A spokesman for the Associated British Ports, the company that runs the dock, said:

We are aware that the incident involving the MV Salome spacecraft has now been resolved.