Gjatë 24 orëve të fundit Ministria e Shëndetësisë raportoi 11 viktima nga COVID-19, të moshës 44 dhe 84-vjeç.

Në raportimin e Ministrisë vihet re se testimet janë rritur, në 24 orët e fundit janë realizuar 3424 teste prej të cilave rezultuan pozitiv 660 të prekur.

Ndërkohë në 24 orët e fundit janë shëruar 555 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 35,551 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 287 pacientë, 23 në terapi intensive nga të cilët 6 pacientë janë të intubuar.

Situata e COVID-19 në 24 orët e fundit paraqitet si vijon:

Janë kryer 3424 testime dhe kanë rezultuar pozitivë 660 qytetarë. Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki:

241 raste në Tiranë, 44 në Sarandë, 36 në Durrës, 29 në Lezhë, 28 në Lushnje, 26 në Vlorë, 21 në Fier, 17 në Shkodër, nga 16 raste në Kurbin, Elbasan, nga 15 raste në Kavajë, Dibër, 14 në Kuçovë, 12 në Korçë, nga 10 raste në Kukës, Mat, Delvinë, 8 në Gramsh, nga 7 raste në Berat, Mallakastër, Cerrik, 6 në Has, nga 5 raste në Rrogozhinë, Librazhd, Pogradec, Krujë, 4 në Gjirokastër, nga 3 raste në Pukë, Kamëz, Përmet, Selenicë, Malësi e Madhe, Peqin, Shijak, Poliçan, nga 2 raste në Mirditë, Tepelenë, Belsh, Himarë, Klos, Patos, nga 1 rast në Tropojë, Ura Vajgurore, Divjakë, Prrenjas, Skrapar.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 555 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 35,551 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 287 pacientë, 23 në terapi intensive nga të cilët 6 pacientë janë të intubuar.

Fatkeqësisht me gjithë përpjekjet e mjekëve 11 qytetarë nuk e kanë fituar betejën me COVID19: 4 qytetarë nga Tirana, 4 qytetarë nga Elbasani, 1 qytetar nga Durrësi, 1 qytetar nga Kurbini, 1 qytetar nga Puka, të moshave 44-84 vjeç.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes për të kryer testimin si dhe për ndjekjen dhe trajtimin ambulator në banesë.

Nëse nuk e dini cili është mjeku juaj i familjes, telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40. Gjithashtu në numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

COVID-19 – Statistika (05 Janar 2021)
Raste të reja ditore 660
Të shëruar në 24 orë 555
Të shtruar në spitale 287
Humbje jete në 24 orë 11
Testime ditore 3,424

Testime totale 272,807
Raste pozitive 60,283
Raste të shëruara 35,551
Raste Aktive 23,522
Humbje jete 1210

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 13650
Fier 1687
Shkodër 1330
Durrës 1190
Vlorë 955
Lezhë 925
Korçë 917
Elbasan 876
Berat 735
Gjirokastër 472
Kukës 399
Dibër 386

In the last 24 hours the Ministry of Health reported 11 victims from COVID-19, aged 44 and 84 years.

In the report of the Ministry it is noticed that the tests have increased, in the last 24 hours 3424 tests have been performed, out of which 660 were positive.

Meanwhile, in the last 24 hours, 555 citizens have recovered, bringing the number of recovered to 35,551 since the beginning of the epidemic.

Currently in 4 COVID hospitals, 287 patients are being treated, 23 in intensive therapy of which 6 patients are intubated.

The situation of COVID-19 in the last 24 hours is as follows:

3424 tests were performed and 660 citizens tested positive. Confirmed positive cases have been identified in the following municipalities:

241 cases in Tirana, 44 in Saranda, 36 in Durrës, 29 in Lezha, 28 in Lushnje, 26 in Vlora, 21 in Fier, 17 in Shkodra, out of 16 cases in Kurbin, Elbasan, out of 15 cases in Kavaja, Dibra, 14 in Kuçova, 12 in Korça, out of 10 cases in Kukës, Mat, Delvinë, 8 in Gramsh, out of 7 cases in Berat, Mallakastër, Cerrik, 6 in Has, out of 5 cases in Rrogozhinë, Librazhd, Pogradec, Krujë, 4 in Gjirokastër , from 3 cases in Puka, Kamza, Përmet, Selenica, Malësi e Madhe, Peqin, Shijak, Poliçan, from 2 cases in Mirditë, Tepelena, Belsh, Himara, Klos, Patos, from 1 case in Tropoja, Ura Vajgurore, Divjakë, Prrenjas, Skrapar.

In the last 24 hours 555 citizens have been cured, bringing the number of cured to 35,551 since the beginning of the epidemic.

Currently in 4 COVID hospitals, 287 patients are being treated, 23 in intensive therapy of which 6 patients are intubated.

Unfortunately, despite the efforts of doctors, 11 citizens did not win the battle with COVID19: 4 citizens from Tirana, 4 citizens from Elbasan, 1 citizen from Durrës, 1 citizen from Kurbin, 1 citizen from Puka, aged 44-84.

The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.

The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any signs of the disease and to contact for any doubt with the family doctor to perform the testing as well as for the follow-up and outpatient treatment in the apartment.

If you do not know who your family doctor is, call the green line 0800 40 40. You can also call the unique National Emergency number 127 when you suspect you have signs of illness and need to be tested for COVID19 or if you need specialized hospital treatment in COVID hospitals.

COVID-19 – Statistics (05 January 2021)
New daily cases 660
Healed in 24 hours 555
Hospitalized 287
Loss of life in 24 hours 11
Daily testing 3,424

Total tests 272,807
Positive cases 60,283
Healed cases 35,551
Active Cases 23,522
Loss of life 1210

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 13650
Fier 1687
Shkodër 1330
Durrës 1190
Vlora 955
Lezha 925
Korça 917
Elbasan 876
Berat 735
Gjirokastra 472
Kukës 399
Dibër 386