Shifrat e larta të jetëve të humbura nga koronavirusi vijojnë në vendin tonë pasi 24 orët e fundit kanë ndërruar jetë 12 pacientë, mes të cilëve është dhe një 29-vjeçar. Po në këtë periudhë kohore, janë kryer 2657 testime, nga të cilët janë shënuar 637 raste të reja.

Vihet re një rënie e numrit të pacientëve të shtruar pasi në 4 spitalet COVID, po trajtohen 403 pacientë, 29 në terapi intensive nga të cilët 11 pacientë janë të intubuar.

Njoftimi i plotë:

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju informon për situatën COVID19 në 24 orët e fundit:

Janë kryer 2657 testime dhe kanë rezultuar pozitivë 637 qytetarë. Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki: 249 raste në Tiranë, 56 raste në Lezhë, 45 raste në Shkodër, 35 raste në Fier, 26 raste në Vlorë,

20 raste në Elbasan, 18 raste në Mat, 16 raste në Kurbin, 15 raste në Durrës dhe Mirditë, 13 raste në Sarandë dhe Dibër, 12 raste në Berat, 10 raste në Tepelenë, 8 rste në Pogradec dhe Korçë,

7 raste në Peqin, 6 raste në Kukës, Kavajë, Pukë, 5 raste në krujë, Gjirokastër, Malësi e Madhe, Skrapar, 4 raste në Librazhd, Delvinë, Bulqizë, Kolonjë, Gramsh, 3 raste në Devoll, 2 raste në Has, Lushnje, Përmet, Kuccovë, 1 rast në Tropojë, Mallakastër.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 505 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 26.381 që nga fillimi i epidemisë.

Numri i të shtruarve në spitale ka qenë dhe vijon të jetë i qëndrueshëm. Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 403 pacientë, 29 në terapi intensive nga të cilët 11 pacientë janë të intubuar.

Megjithë përpjekjet e mjekëve, në 24 orët e fundit nuk kanë arrtitur të fitojë betejën me sëmundjen 12 qytetarë me Sars-Cov2 pozitiv në spitalet COVID: 2 qytetarë nga Tirana, 2 qytetarë nga Fieri, 2 qytetarë nga Durrësi, 1 qytetar nga Kukësi, 1 qytetar nga Shkodra, 1 qytetar nga Elbasani, 1 qytetar nga Lushnja, 1 qytetar nga Kruja, 1 qytetar nga Berati, të moshave 29-82 vjeç. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes, për t’u referuar për testim, ndjekje të vazhdueshme dhe për rimbursimin e barnave të trajtimit ambulator në banesë. Nëse nuk e dini cili është mjeku juaj i familjes, telefononi linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për ta mësuar dhe për t’u vendosur në kontakt me mjekun tuaj të familjes.

Gjithashtu është në dispozion 24 orë në 7 ditë të javës numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare, ku mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

The high numbers of lives lost by the coronavirus continue in our country as in the last 24 hours 12 patients have passed away, among whom is a 29-year-old. In the same period, 2657 tests were performed, of which 637 new cases were recorded.

There is a decrease in the number of patients admitted as in 4 COVID hospitals, 403 patients are being treated, 29 in intensive therapy of which 11 patients are intubated.

Full notice:

The Ministry of Health and Social Protection informs you about the COVID19 situation in the last 24 hours:

2657 tests were performed and 637 citizens tested positive. Confirmed positive cases have been identified in the following municipalities: 249 cases in Tirana, 56 cases in Lezha, 45 cases in Shkodra, 35 cases in Fier, 26 cases in Vlora,

20 cases in Elbasan, 18 cases in Mat, 16 cases in Kurbin, 15 cases in Durrës and Mirditë, 13 cases in Saranda and Dibër, 12 cases in Berat, 10 cases in Tepelena, 8 cases in Pogradec and Korçë,

7 cases in Peqin, 6 cases in Kukës, Kavaja, Puka, 5 cases in Kruja, Gjirokastra, Malësi e Madhe, Skrapar, 4 cases in Librazhd, Delvinë, Bulqiza, Kolonjë, Gramsh, 3 cases in Devoll, 2 cases in Has, Lushnje, Përmet, Kuccovë, 1 case in Tropojë, Mallakastër.

In the last 24 hours, 505 citizens have been cured, bringing the number of cured to 26,381 since the beginning of the epidemic.

The number of hospitalized has been and continues to be stable. Currently in 4 COVID hospitals, 403 patients are being treated, 29 in intensive care of which 11 patients are intubated.

Despite the efforts of doctors, in the last 24 hours have not managed to win the battle with the disease 12 citizens with Sars-Cov2 positive in COVID hospitals: 2 citizens from Tirana, 2 citizens from Fier, 2 citizens from Durres, 1 citizen from Kukes, 1 citizen from Shkodra, 1 citizen from Elbasan, 1 citizen from Lushnja, 1 citizen from Kruja, 1 citizen from Berat, aged 29-82. The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.

The Ministry of Health and Social Protection urges citizens not to neglect any signs of illness and to contact the family doctor in case of any doubt, to refer for testing, continuous follow-up and reimbursement of outpatient treatment drugs at home. If you do not know who your GP is, call the toll-free number 0800 40 40 to find out and get in touch with your GP.

Also available 24 hours a day, 7 days a week is the unique National Emergency number 127, where you can call when you suspect you have signs of illness and need to be tested for COVID19 or if you need specialized inpatient treatment at COVID hospitals.