Port, Durrës /Informacion paraprak

Goditet një tjetër rast i tentativës për trafikim të lëndëve narkotike.

Task Forca permanente e përbashkët e përbërë nga Policia Kufitare e Portit të Durrësit, Policia Kriminale e DVP Durrës dhe autoritetet doganore të Portit, evidenton dhe sekuestron deri në këto momente 14 pako me lëndë narkotike të dyshuar kokainë.

Shoqërohen në Drejtorinë Vendore të Policisë Durrës dy persona.

Në vijim të goditjeve të njëpasnjëshme ndaj veprimtarisë kriminale të tentativës për trafikim të drogave të forta, si rezultat i kontrolleve të shtuara, bazuar edhe në analizën e riskut të bërë nga Task Forca permanente e përbërë nga Policia Kufitare e Portit të Durrësit, Policia Kriminale e Drejtorisë Vendore të Policisë Durrës dhe nga autoritetet doganore të Portit, e cila vepron në Portin e Durrësit, në bazë të dyshimeve të krijuara nga kjo Task Forcë dhe informacioneve që dispononte Policia Kriminale, kanë ushtruar kontroll të detajuar në një kontenier të ngarkuar me banane për llogari të një firme në Shqipëri.

Si rezultat i kontrollit të imtësishëm të ushtruar në kontenier, deri tani janë gjetur të fshehura 14 pako të mbushra me lëndë narkotike të dyshuar kokainë . Kontrolli vijon.

Në vijim të veprimeve, specialistët për Hetimin e Narkotikëve në Drejtorinë Vendore të Policisë Durrës kanë shoqëruar dy persona për tu pyetur në lidhje me këtë ngjarje.

Grupi hetimor, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës vijon veprimet hetimore për dokumentimin e plotë kësaj veprimtarie kriminale, identifikimin dhe kapjen e personave të tjerë të përfshirë në të.

Port, Durrës / Preliminary information

Another case of attempted drug trafficking is hit.

The Permanent Joint Task Force consisting of the Border Police of the Port of Durrës, the Criminal Police of DVP Durrës and the customs authorities of the Port, identifies and seizes so far 14 packages of suspected narcotics cocaine.

Two people are escorted to the Local Police Directorate of Durrës.

Following the successive attacks on the criminal activity of the attempted trafficking of hard drugs, as a result of increased controls, based on the risk analysis made by the Permanent Task Force composed of the Border Police of the Port of Durres, the Criminal Police of The Local Police Directorate of Durrës and the customs authorities of the Port, which operates in the Port of Durrës, based on the suspicions created by this Task Force and the information available to the Criminal Police, have exercised detailed control in a container loaded with bananas for account of a firm in Albania.

As a result of the detailed control exercised in the container, so far 14 packages filled with suspected cocaine have been found hidden. The control follows.

Following the actions, the specialists for Narcotics Investigation in the Local Police Directorate of Durrës have accompanied two people to be asked about this event.

The investigative group, under the direction of the Durrës Judicial District Prosecutor’s Office, continues the investigative actions to fully document this criminal activity, identify and apprehend other persons involved in it.