14 viktima nga Covid janë raportuar ditën e sotme nga Ministria e Shëndetësisë.

Sipas autoriteteve gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 3974 testime, prej të cilave kanë rezultuar pozitivë 1052 të prekur.

Numri i rasteve vijon të mbetet i lartë gjithashtu ditën e sotme janë raportuar shifra të larta të viktimave.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 408 pacientë, 18 në terapi intensive nga të cilët 4 pacientë janë të intubuar.

Sakaq në 24 orët e fundit janë shëruar 585 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 49,543 që nga fillimi i epidemisë.

Informacion- Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel qytetarëve të mos e ulin vigjilencën dhe të vijojnë të zbatojnë rregullat antiCOVID duke vendosur maskën mbrojtëse në çdo ambient jashtë shtëpisë; duke shmangur grumbullimet dhe duke ruajtur distancimin fizik; duke u kujdesur për higjenën vetjake, në mënyrë që të parandalohet përhapja e COVID-19.

Situata e COVID-19 në 24 orët e fundit:
Janë kryer 3974 testime dhe kanë rezultuar pozitivë 1052 qytetarë Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki:

486 raste në Tiranë, 73 në Vlorë, 48 në Durrës, 43 në Fier, 35 në Sarandë, nga 26 raste në Shkodër, Lushnje, 22 në Berat, 21 në Kukës, 20 në Krujë, nga 19 raste në Elbasan, Lezhë, 17 në Kamëz, nga 15 raste në Kurbin, Mallakastër, nga 11 raste në Korçë, Gramsh, Kuçovë, nga 10 raste në Gjirokastër, Delvinë, 9 në Shijak, nga 8 raste në Mirditë, Tepelenë, nga 7 raste në Pogradec, Ura Vajgurore, nga 6 raste në Divjakë, Dibër, Malësi e Madhe, nga 5 raste në Peqin, Memaliaj, nga 4 raste në Kavajë, Përmet, Vau i Dejës, nga 3 raste në Pukë, Bulqizë, Himarë, Kolonjë, Vorë, Cerrik, Poliçan, Këlcyrë, nga 2 raste në Has, Malësi e Madhe, Skrapar, nga 1 rast në Devoll, Tropojë, Librazhd, Patos, Dropull.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 585 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 49,543 që nga fillimi i epidemisë.
Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 408 pacientë, 18 në terapi intensive nga të cilët 4 pacientë janë të intubuar.

Me gjithë përpjekjet e stafit mjekësor, 14 qytetarë e kanë humbur betejën me COVID19 në spitalet COVID. 7 qytetare nga Tirana, 2 qytetar nga Durrësi, 1 qytetar nga Kavaja, 1 qytetar nga Librazhdi, 1 qytetar nga Bulqiza, 1 qytetar nga Kurbini, 1 qytetar nga Korça të moshave 56 -87 vjeç. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.
Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes për të kryer testimin si dhe për ndjekjen dhe trajtimin ambulator në banesë. Telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40 për të mësuar mjekun tuaj të familjes dhe për të kontaktuar me të. Gjithashtu, telefononi në numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

COVID-19 – Statistika (4 Shkurt 2021)
Raste të reja ditore 1052
Të shëruar në 24 orë 585
Të shtruar në spitale 408
Humbje jete në 24 orë 14
Testime ditore 3974

Testime totale 373,132
Raste pozitive 81,993
Raste të shëruara 49,543
Raste Aktive 31,032
Humbje jete 1418

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 17657
Fier 2632
Durrës 1718
Shkodër 1531
Vlorë 1528
Elbasan 1393
Lezhë 1073
Korçë 997
Berat 947
Gjirokastër 653
Kukës 487
Dibër 416

14 victims from Covid were reported today by the Ministry of Health.

According to the authorities, during the last 24 hours, 3974 tests were performed, out of which 1052 were positive.

The number of cases continues to be high and high numbers of victims have been reported today.

Currently in 4 COVID hospitals, 408 patients are being treated, 18 in intensive therapy of which 4 patients are intubated.

In the last 24 hours, 585 citizens have been cured, bringing the number of cured people to 49,543 since the beginning of the epidemic.

Information- The Ministry of Health and Social Protection appeals to the citizens not to reduce their vigilance and to continue to apply the antiCOVID rules by placing the protective mask in any environment outside the home; avoiding clusters and maintaining physical distancing; taking care of personal hygiene in order to prevent the spread of COVID-19.

The situation of COVID-19 in the last 24 hours:
3974 tests were performed and 1052 citizens tested positive. Confirmed positive cases were identified in the following municipalities:

486 cases in Tirana, 73 in Vlora, 48 in Durrës, 43 in Fier, 35 in Saranda, out of 26 cases in Shkodra, Lushnje, 22 in Berat, 21 in Kukës, 20 in Kruja, out of 19 cases in Elbasan, Lezha, 17 in Kamza, from 15 cases in Kurbin, Mallakastër, from 11 cases in Korçë, Gramsh, Kuçovë, from 10 cases in Gjirokastër, Delvinë, 9 in Shijak, from 8 cases in Mirditë, Tepelena, from 7 cases in Pogradec, Ura Vajgurore, from 6 cases in Divjakë, Dibër, Malësi e Madhe, from 5 cases in Peqin, Memaliaj, from 4 cases in Kavaja, Përmet, Vau i Dejës, from 3 cases in Puka, Bulqiza, Himara, Kolonjë, Vora, Cerrik, Poliçan, Këlcyrë, from 2 cases in Has, Malësi e Madhe, Skrapar, from 1 case in Devoll, Tropojë, Librazhd, Patos, Dropull.

In the last 24 hours, 585 citizens have been cured, bringing the number of cured people to 49,543 since the beginning of the epidemic.
Currently in 4 COVID hospitals, 408 patients are being treated, 18 in intensive therapy of which 4 patients are intubated.

Despite the efforts of the medical staff, 14 citizens have lost the battle with COVID19 in the COVID hospitals. 7 citizens from Tirana, 2 citizens from Durrës, 1 citizen from Kavaja, 1 citizen from Librazhd, 1 citizen from Bulqiza, 1 citizen from Kurbin, 1 citizen from Korça aged 56-87 years. The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.
The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any signs of the disease and to contact for any doubt with the family doctor to perform the testing as well as for the follow-up and outpatient treatment in the apartment. Call the green line 0800 40 40 to find out and contact your GP. You can also call the unique National Emergency Number 127 when you suspect you have signs of illness and need to be tested for COVID19 or if you need specialist inpatient treatment at COVID hospitals.

COVID-19 – Statistics (4 February 2021)
New daily cases 1052
Healed in 24 hours 585
Hospitalized 408
Loss of life in 24 hours 14
Daily testing 3974

Total tests 373,132
Positive cases 81,993
Healed cases 49,543
Active Cases 31,032
Loss of life 1418

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 17657
Fier 2632
Durrës 1718
Shkodër 1531
Vlora 1528
Elbasan 1393
Lezhë 1073
Korça 997
Berat 947
Gjirokastra 653
Kukës 487
Dibër 416