15 pacientë të moshave 34-86 vjeç nuk e kanë fituar betejën me koronavirusin, sipas Ministrisë së Shëndetësisë.

Autoritetet shëndetësore bëjnë me dije se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 4270 testime, ndërsa kanë rezultuar pozitivë 1089 raste.

Shifra të larta janë raportuar edhe në spitalet Covid ku aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 423 pacientë, 27 në terapi intensive nga të cilët 12 pacientë janë të intubuar.

Informacion-Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel qytetarëve të mos e ulin vigjilencën dhe të vijojnë të zbatojnë rregullat antiCOVID duke vendosur maskën mbrojtëse në çdo ambient jashtë shtëpisë; duke shmangur grumbullimet dhe duke ruajtur distancimin fizik; duke u kujdesur për higjenën vetjake, në mënyrë që të parandalohet përhapja e COVID-19.

Situata e COVID-19 në 24 orët e fundit:

Janë kryer 4270 testime dhe kanë rezultuar pozitivë 1089 qytetarë Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki:

403 raste në Tiranë, 59 në Durrës, 56 në Lushnje, 52 në Fier, 42 në Vlorë, 39 në Lezhë, 36 në Sarandë, 35 në Elbasan, 33 në Krujë, 31 në Kuçovë, 26 në Shkodër, 25 në Berat, nga 23 raste në Kurbin, Korçë, 21 në Kukës, 18 në Kamëz, 16 në Librazhd, 13 në Gjirokastër, 11 në Kavajë, 9 në Peqin, nga 8 raste në Mirditë, Përmet, Ura Vajgurore, Bulqizë, Gramsh, nga 7 raste në Mat, Tepelenë, Malësi e Madhe, nga 6 raste në Mallakastër, Delvinë, Skrapar, 5 në Dibër, nga 4 raste në Pukë, Pogradec, Patos, 3 në Has, nga 2 raste në Belsh, Prrenjas, Kolonjë, Poliçan, Dropull, nga 1 rast në Devoll, Rrogozhinë, Tropojë, Vau i Dejës, Divjakë, Selenicë, Himarë, Memaliaj, Finiq.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 676 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 50,219 që nga fillimi i epidemisë.
Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 423 pacientë, 27 në terapi intensive nga të cilët 12 pacientë janë të intubuar.

Me gjithë përpjekjet e stafit mjekësor, 15 qytetarë e kanë humbur betejën me COVID-19 në spitalet COVID. 10 qytetar nga Tirana, 2 qytetar nga Durrësi, 1 qytetar nga Kavaja, 1 qytetar nga Elbasani, 1 qytetar nga Dibra, të moshave 34 -86 vjeç. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes për të kryer testimin si dhe për ndjekjen dhe trajtimin ambulator në banesë.

Telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40 për të mësuar mjekun tuaj të familjes dhe për të kontaktuar me të. Gjithashtu, telefononi në numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

COVID-19 – Statistika (5 Shkurt 2021)
Raste të reja ditore 1089
Të shëruar në 24 orë 676
Të shtruar në spitale 423
Humbje jete në 24 orë 15
Testime ditore 4270

Testime totale 377,402
Raste pozitive 83,082
Raste të shëruara 50,219
Raste Aktive 31,430
Humbje jete 1433

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 17910
Fier 2692
Durrës 1730
Shkodër 1546
Vlorë 1544
Elbasan 1418
Lezhë 1091
Berat 972
Korçë 964
Gjirokastër 677
Kukës 478
Dibër 408

Fifteen patients aged 34-86 have not won the battle with the coronavirus, according to the Ministry of Health.

The health authorities inform that during the last 24 hours 4270 tests have been performed, while 1089 cases have been positive.

High figures have also been reported in Covid hospitals where currently in 4 COVID hospitals, 423 patients are being treated, 27 in intensive care of which 12 patients are intubated.

Information-The Ministry of Health and Social Protection appeals to the citizens not to reduce their vigilance and to continue to apply the antiCOVID rules by placing the protective mask in any environment outside the home; avoiding clusters and maintaining physical distancing; taking care of personal hygiene in order to prevent the spread of COVID-19.

The situation of COVID-19 in the last 24 hours:

4270 tests were performed and 1089 citizens tested positive. Confirmed positive cases were identified in the following municipalities:

403 cases in Tirana, 59 in Durrës, 56 in Lushnje, 52 in Fier, 42 in Vlora, 39 in Lezha, 36 in Saranda, 35 in Elbasan, 33 in Kruja, 31 in Kuçova, 26 in Shkodra, 25 in Berat, from 23 cases in Kurbin, Korça, 21 in Kukës, 18 in Kamëz, 16 in Librazhd, 13 in Gjirokastër, 11 in Kavaja, 9 in Peqin, from 8 cases in Mirditë, Përmet, Ura Vajgurore, Bulqiza, Gramsh, from 7 cases in Mat, Tepelena, Malësi e Madhe, from 6 cases in Mallakastër, Delvinë, Skrapar, 5 in Dibër, from 4 cases in Puka, Pogradec, Patos, 3 in Has, from 2 cases in Belsh, Prrenjas, Kolonjë, Poliçan, Dropull, from 1 case in Devoll, Rrogozhina, Tropoja, Vau i Dejes, Divjaka, Selenica, Himara, Memaliaj, Finiq.

In the last 24 hours, 676 citizens have been cured, bringing the number of cured to 50,219 since the beginning of the epidemic.
Currently in 4 COVID hospitals, 423 patients are being treated, 27 in intensive care of which 12 patients are intubated.

Despite the efforts of the medical staff, 15 citizens have lost the battle with COVID-19 in COVID hospitals. 10 citizens from Tirana, 2 citizens from Durrës, 1 citizen from Kavaja, 1 citizen from Elbasan, 1 citizen from Dibra, aged 34-86 years. The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.

The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any signs of the disease and to contact for any doubt with the family doctor to perform the testing as well as for the follow-up and outpatient treatment in the apartment.

Call the green line 0800 40 40 to find out and contact your GP. You can also call the unique National Emergency Number 127 when you suspect you have signs of illness and need to be tested for COVID19 or if you need specialist inpatient treatment at COVID hospitals.

COVID-19 – Statistics (5 February 2021)
New daily cases 1089
Healed in 24 hours 676
Hospitalized 423
Loss of life in 24 hours 15
Daily tests 4270

Total tests 377,402
Positive cases 83,082
Healed cases 50,219
Active Cases 31,430
Loss of life 1433

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 17910
Fier 2692
Durrës 1730
Shkodër 1546
Vlora 1544
Elbasan 1418
Lezhë 1091
Berat 972
Korça 964
Gjirokastra 677
Kukës 478
Dibër 408