A health employer checks a Covid-19 coronavirus test in Kozani, on October 16, 2020. - A densely populated northern Greek region went into a new coronavirus lockdown on Friday after scores of new infections this month. The curbs will remain in place until October 29 in the Kozani region, home to some 150,000 inhabitants, Greece's public protection agency said. (Photo by Sakis MITROLIDIS / AFP)

 

Në 24 orët e fundit në Shqipëri janë shënuar 801 raste të reja nga 3842 testime dhe 15 viktima. Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki: 479 raste në Tiranë, 100 në Durrës, 59 në Sarandë, 18 në Shkodër, nga 16 raste në Fier, Elbasan, 15 në Kuçovë, 11 në Lushnje, nga 8 raste në Vlorë, Kamëz, nga 5 raste në Kukës, Kolonjë, nga 4 raste në Krujë, Korçë, Gjirokastër, Dibër, nga 3 raste në Tropojë, Përmet, Vau i Dejës, Vorë, nga 2 raste në Kurbin, Devoll, Lezhë, Mirditë, Mallakastër, Librazhd, Pogradec, Delvinë, Tepelenë, Bulqizë, Peqin, Gramsh, Skrapar, Patos, Cerrik, nga 1 rast në Pukë, Mat, Poliçan.

Me gjithë përpjekjet e stafit mjekësor, 15 qytetarë e kanë humbur betejën me COVID19: 5 qytetarë nga Tirana, 3 qytetarë nga Elbasani, 2 qytetarë nga Fieri, 1 qytetar nga Berati, 1 qytetar nga Kavaja, 1 qytetar nga Korça, 1 qytetar nga Lushnja, 1 qytetar nga Malësia e Madhe, të moshave 43-91 vjeç.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 1058 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 58,794 që nga fillimi i epidemisë. Aktualisht në spitalet COVID në Tiranë dhe në dy spitale rajonale po trajtohen 558 pacientë, 38 në terapi intensive nga të cilët 16 pacientë janë të intubuar.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel qytetarëve të gjithë qytetarëve të zbatojnë rregullat për parandalimin e COVID19, vendosni maskën mbrojtëse në çdo ambient jashtë shtëpisë, shmangni grumbullimet, ruani distancimin fizik; kujdesuni për higjenën vetjake, dhe respektoni vëtizolimit kur dyshoni se jeni të prekur nga Covid19, vetëm kështu mund të frenohet përhapja e COVID-19.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes për të kryer testimin si dhe për ndjekjen dhe trajtimin ambulator në banesë. Telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40 për të mësuar mjekun tuaj të familjes dhe për të kontaktuar me të. Gjithashtu, telefononi në numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

COVID-19 – Statistika (16 Shkurt 2021)
Raste të reja ditore 801
Të shëruar në 24 orë 1058
Të shtruar në spitale 558
Humbje jete në 24 orë 15
Testime ditore 3842

Testime totale 420,818
Raste pozitive 94,651
Raste të shëruara 58,794
Raste Aktive 34,275
Humbje jete 1,582
Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 20674
Fier 2894
Vlorë 1746
Durrës 1713
Shkodër 1474
Elbasan 1201
Lezhë 1046
Korçë 993
Berat 981
Gjirokastër 829
Kukës 406
Dibër 318

In the last 24 hours in Albania, 801 new cases have been recorded out of 3842 tests and 15 victims. Confirmed positive cases were identified in the following municipalities: 479 cases in Tirana, 100 in Durrës, 59 in Saranda, 18 in Shkodra, 16 cases in Fier, Elbasan, 15 in Kuçova, 11 in Lushnje, 8 cases in Vlora, Kamza , from 5 cases in Kukës, Kolonjë, from 4 cases in Krujë, Korçë, Gjirokastër, Dibër, from 3 cases in Tropojë, Përmet, Vau i Dejës, Vora, from 2 cases in Kurbin, Devoll, Lezhë, Mirditë, Mallakastër, Librazhd , Pogradec, Delvinë, Tepelena, Bulqiza, Peqin, Gramsh, Skrapar, Patos, Cerrik, from 1 case in Puka, Mat, Poliçan.

Despite the efforts of the medical staff, 15 citizens lost the battle with COVID19: 5 citizens from Tirana, 3 citizens from Elbasan, 2 citizens from Fier, 1 citizen from Berat, 1 citizen from Kavaja, 1 citizen from Korça, 1 citizen from Lushnja , 1 citizen from Malësia e Madhe, aged 43-91.

In the last 24 hours 1058 citizens have been cured, bringing the number of cured to 58,794 since the beginning of the epidemic. Currently 558 patients are being treated in COVID hospitals in Tirana and in two regional hospitals, 38 in intensive therapy of which 16 patients are intubated.

The Ministry of Health and Social Protection appeals to all citizens to apply the rules for the prevention of COVID19, put on a protective mask in any environment outside the home, avoid gatherings, maintain physical distancing; take care of your personal hygiene, and respect self-isolation when you suspect you are affected by Covid19, this is the only way to stop the spread of COVID-19.

The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any signs of the disease and to contact for any doubt with the family doctor to perform the testing as well as for the follow-up and outpatient treatment in the apartment. Call the green line 0800 40 40 to find out and contact your GP. You can also call the unique National Emergency Number 127 when you suspect you have signs of illness and need to be tested for COVID19 or if you need specialist inpatient treatment at COVID hospitals.

COVID-19 – Statistics (16 February 2021)
New daily cases 801
Healed in 24 hours 1058
Hospitalized 558
Loss of life in 24 hours 15
Daily tests 3842

Total tests 420,818
Positive cases 94,651
Healed cases 58,794
Active Cases 34,275
Loss of life 1,582
Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 20674
Fier 2894
Vlora 1746
Durrës 1713
Shkodër 1474
Elbasan 1201
Lezhë 1046
Korça 993
Berat 981
Gjirokastra 829
Kukës 406
Dibër 318