Gjykata e Tiranës ka dënuar me burgim të përjetshëm Robert Përpeopajn, i dyshuari si autori i ngjarjes së ndodhur dy vite më parë për vrasjen e 17-vjeçares, Griselda Gjikolaj, e ndodhur në zonën e Laprakrës.

Gjithashtu kjo gjykatë ka dënuar me 23 vite burgim dhe Ronald Muzhaqin personin që ishte në momentin e vrasjes së 17-vjeçares.

Vrasja e Griselda Gjikolaj, 17-vjeçares së ekzekutuar në zonën e Laprakës më 26 dhjetor 2018 kishte dy autorë dhe për prokurorinë e Tiranës ata janë Robert Përpepaj dhe Ronald Muzhaqi. Mësohet se Përpepaj është një person i shpallur në kërkim nga policia.

Përpepaj akuzohet për veprën penale të “Vrasjes në rrethana të tjera cilësuese” në dëm të Gjikolaj dhe shokut të saj Erion Bega, ku ky i fundit ka mbetur i plagosur.

Ndërsa Muzhaqi është akuzuar për akuzën e “Moskallëzimit të krimit” dhe “Përkrahjes së autorit të vrasjes”. Dosja penale ndaj dy personave të mësipërm tashmë është transferuar për shqyrtim gjyqësor.

Në dosjen e prokurorisë hidhet dritë mbi motivet e vrasjes së 17-vjeçares, Griselda Gjikolaj dhe plagosjen e Erjon Bengaj, ngjarje e cila ka ndodhur mbrëmjen e 26 dhjetorit të 2018, në zonën e Laprakës.

Referuar dokumentit zyrtar, rezulton se e mitura është qëlluar me dy plumba në kokë, nga i dyshuari Robert Perpepaj, i cili prej disa kohësh e përndiqte sistematikisht dhe ishte kthyer në shqetësim për të. Vajza, thuhet në dosje se i ka rrëfyer të fejuarit të saj Samir H., shqetësimet që po i sillte Roberti duke i kërkuar ta mbronte prej tij.

10 ditë përpara ngjarjes, i fejuari i 17-vjeçares dhe shoku i tij Erjon Benga, janë konfliktuar në Laprakë me të shumëkërkuarin 19-vjeçarin Përpepaj. Benga i ka kërkuar atij që të mos e ngacmonte Griseldën, por Përpepaj i është përgjigj se “është çun e mund të ngacmojë çdo vajzë”. Në debat e sipër Erion Benga, e ka qëlluar me shpullë të riun me origjinë nga Tropoja. Prej atij momenti Roberti nuk është bërë i gjallë, deri mbrëmjen e 26 dhjetorit kur edhe ndodhi krimi i rëndë, duke tentuar të vrasë Saimir.H, por në fakt plumbat e drejtuara në makinën e tij kanë vrarë 17-vjeçaren Griselda Gjikolaj dhe kanë plagosur rëndë personin tjetër në makinë Erion Begën.

The court of Tirana has sentenced to life imprisonment Robert Përpeopaj, the suspect as the perpetrator of the event that happened two years ago for the murder of 17-year-old Griselda Gjikolaj, located in the area of ​​Laprakra.

This court also sentenced Ronald Muzhaqi to 23 years in prison and the person who was at the time of the murder of the 17-year-old.

The murder of Griselda Gjikolaj, 17-year-old executed in the Lapraka area on December 26, 2018 had two perpetrators and for the Tirana prosecutor’s office they are Robert Përpepaj and Ronald Muzhaqi. It is learned that Përpepaj is a person declared wanted by the police.

Përpepaj is charged with the criminal offense of “Murder in other qualifying circumstances” to the detriment of Gjikolaj and her friend Erion Bega, where the latter was injured.

While Muzhaqi has been charged with “Failure to report the crime” and “Supporting the perpetrator of the murder.” The criminal file against the above two persons has already been transferred for trial.

The prosecution file sheds light on the motives for the murder of 17-year-old Griselda Gjikolaj and the wounding of Erjon Bengaj, an event which took place on the evening of December 26, 2018, in the Lapraka area.

According to the official document, it turns out that the minor was shot with two bullets in the head, by the suspect Robert Perpepaj, who had been systematically persecuting her for some time and had become a nuisance for her. The girl, it is said in the file, has confessed to her fiancé Samir H., the concerns that Robert was bringing, asking her to protect him from him.

10 days before the event, the 17-year-old’s fiancé and his friend Erjon Benga, had a conflict in Lapraka with the highly wanted 19-year-old Përpepaj. Benga asked him not to harass Griselda, but Përpepaj replied that “he is a boy and can harass any girl”. In the ongoing debate, Erion Benga slapped the young man from Tropoja. From that moment, Robert did not become alive, until the evening of December 26, when a serious crime took place, attempting to kill Saimir.H, but in fact the bullets aimed at his car killed 17-year-old Griselda Gjikolaj and injured seriously the other person in the car Erion Bega.