Në vend është shënuar sot një tjetër shifër e lartë viktimash nga koronavirusi. Gjatë 24 orëve të fundit sipas të dhënave të publikuara nga Ministria e Shëndetësisë 19 persona kanë humbur betejën me virusin, duke e çuar në 889 numrin e viktimave që nga fillimi i pandemisë.

Me gjithë përpjekjet e mjekëve, në 24 orët e fundit, kanë humbur jetën 19 qytetarë me Sars-Cov2 pozitiv në spitalet COVID: 7 qytetarë nga Tirana, 2 qytetarë nga Elbasan, 2 qytetarë nga Durrësi, 2 qytetarë nga Vlora, 1 qytetar nga Shkodra, 1 qytetar nga Kuçova, 1 qytetar nga Lushnja, 1 qytetare nga Gjirokstra, 1 qytetar nga Rrogozhina, 1 qytetar nga Librazhdi.

I lartë është edhe numri i rasteve të reja. Në orët e fundit janë konfirmuar 846 raste pozitivë. Ndërkohë numri i të shëruarëve sot është 312, duke e çuar numrin e të shëruarve 21.286 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 4 spitalet Covid po trajtohen 469 pacientë, 31 në terapi intensive, 11 pacientë janë të intubuar.

Përditësimi i plotë:

Ministria e Shëndetësisë u bën apel qytetarë të mos e ulin vigjilencën për respektimin e rregullave të distancës, maskës së detyrueshme, higjienës dhe kufizimit të kontakteve, për të ndërprerë zinxhirin e infeksionit dhe për të ulur numrin e të prekurve nga virusi SARS-COV2.

Situata në 24 orët e fundit paraqitet si vijon:

Janë kryer 2.308 testime në 24 orët e fundit, prej të cilave 457 testime janë kryer për arsye depistimi.
Në 24 orët e fundit kanë rezultuar pozitivë 846 qytetarë. Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki:
265 raste në Tiranë, 113 raste në Durrës, 108 raste në Fier, 82 raste në Elbasan, 74 raste në Vlorë, 72 raste në Korçë, 31 raste në Pogradec, 26 raste në Lushnje, 13 raste në Has, 10 raste në Peqin dhe Delvinë, 7 raste në Tropojë dhe Kurbin, 6 raste në Krujë, 5 raste në Mallakastër, 4 raste në Shkodër dhe Mat, 3 raste në Kuçovë, 2 raste në Kavajë dhe Gramsh, 1 rast në Malësi e Madhe, Berat.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 312 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 21.286 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 469 pacientë, 31 në terapi intensive, 11 pacientë janë të intubuar.

Me gjithë përpjekjet e mjekëve, në 24 orët e fundit, kanë humbur jetën 19 qytetarë me Sars-Cov2 pozitiv në spitalet COVID: 7 qytetarë nga Tirana, 2 qytetarë nga Elbasan, 2 qytetarë nga Durrësi, 2 qytetarë nga Vlora, 1 qytetar nga Shkodra, 1 qytetar nga Kuçova, 1 qytetar nga Lushnja, 1 qytetare nga Gjirokstra, 1 qytetar nga Rrogozhina, 1 qytetar nga Librazhdi.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

MSHMS u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë kontaktin me mjekun e familjes, për çdo shenjë të sëmundjes. Nëpërmjet linjës së gjelbër falas 0800 40 40 mund të lidheni me mjekun e familjes dhe të merrni informacionin e nevojshëm edhe për rimbursimin e barnave për COVID19.
Urgjenca Kombëtare është 24/7 në shërbim 24/7. Telefononi 127 nëse dyshoni se jeni të prekur nga Covid19 dhe për çdo urgjencë mjekësore.

COVID-19 – Statistika (05 Dhjetor 2020)
Raste të reja ditore 846
Të shëruar ne 24 orë 312
Të shtruar në spitale 469
Humbje jete në 24 orë 19
Testime ditore 2.308

Testime totale 201.634
Raste pozitive 42.148
Raste të shëruara 21.286
Raste Aktive 19.973
Humbje jete 889

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 10680
Durrës 1375
Elbasan 865
Fier 1541
Korçë 1088
Vlorë 1017
Shkodër 854
Lezhë 726
Berat 653
Kukës 422
Dibër 238
Gjirokastër 514

Another high number of coronavirus victims has been recorded in the country today. In the last 24 hours, according to data published by the Ministry of Health, 19 people have lost the battle with the virus, bringing to 889 the number of victims since the beginning of the pandemic.

Despite the efforts of doctors, in the last 24 hours, 19 citizens with Sars-Cov2 positive have lost their lives in COVID hospitals: 7 citizens from Tirana, 2 citizens from Elbasan, 2 citizens from Durrës, 2 citizens from Vlora, 1 citizen from Shkodra , 1 citizen from Kuçova, 1 citizen from Lushnja, 1 citizen from Gjirokstra, 1 citizen from Rrogozhina, 1 citizen from Librazhd.

The number of new cases is also high. In the last hours, 846 positive cases have been confirmed. Meanwhile the number of healed today is 312, bringing the number of healed to 21,286 since the beginning of the epidemic.

Currently 469 patients are being treated in 4 Covid hospitals, 31 in intensive care, 11 patients are intubated.

Full update:

The Ministry of Health appeals to citizens not to reduce the vigilance for the observance of the rules of distance, mandatory mask, hygiene and restriction of contacts, to break the chain of infection and to reduce the number of those affected by the SARS-COV2 virus.

The situation in the last 24 hours is as follows:

2,308 tests were performed in the last 24 hours, of which 457 tests were performed for screening reasons.
In the last 24 hours, 846 citizens have tested positive. Confirmed positive cases have been identified in the following municipalities:
265 cases in Tirana, 113 cases in Durrës, 108 cases in Fier, 82 cases in Elbasan, 74 cases in Vlora, 72 cases in Korça, 31 cases in Pogradec, 26 cases in Lushnje, 13 cases in Has, 10 cases in Peqin and Delvinë, 7 cases in Tropojë and Kurbin, 6 cases in Krujë, 5 cases in Mallakastër, 4 cases in Shkodër and Mat, 3 cases in Kuçovë, 2 cases in Kavaja and Gramsh, 1 case in Malësi e Madhe, Berat.

In the last 24 hours 312 citizens have been cured, bringing the number of cured to 21,286 since the beginning of the epidemic.

Currently in 4 COVID hospitals, 469 patients are being treated, 31 in intensive care, 11 patients are intubated.

Despite the efforts of doctors, in the last 24 hours, 19 citizens with Sars-Cov2 positive have lost their lives in COVID hospitals: 7 citizens from Tirana, 2 citizens from Elbasan, 2 citizens from Durrës, 2 citizens from Vlora, 1 citizen from Shkodra , 1 citizen from Kuçova, 1 citizen from Lushnja, 1 citizen from Gjirokstra, 1 citizen from Rrogozhina, 1 citizen from Librazhd.

The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.

MSHMS addresses the citizens not to neglect the contact with the family doctor, for any sign of illness. Through the toll free line 0800 40 40 you can contact your family doctor and get the necessary information for reimbursement of medicines for COVID19.
The National Emergency is 24/7 in service 24/7. Call 127 if you suspect you are affected by Covid19 and for any medical emergencies.

COVID-19 – Statistics (05 December 2020)
New daily cases 846
Healed in 24 hours 312
Hospitalized 469
Loss of life in 24 hours 19
Daily testing 2.308

Total tests 201,634
Positive cases 42,148
Cured cases 21,286
Active Cases 19,973
Loss of life 889

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 10680
Durrës 1375
Elbasan 865
Fier 1541
Korça 1088
Vlora 1017
Shkodër 854
Lezhë 726
Berat 653
Kukës 422
Dibër 238
Gjirokastra 514