19 pacientë të moshave 52-82-vjeç kanë humbur jetën si pasojë e koronavirusit në 24 orët e fundit.

Ministria e Shëndetësisë bën me dije se nga 3848 testime të realizuara, 1071 persona kanë rezultuar pozitivë.

Ndërsa 930 pacientë fatmirësisht janë shëruar nga kjo sëmundje. Situata vijon të mbetet shqetësuese në spitalet Covid në Tiranë dhe në spitalet rajonale ku aktualisht po trajtohen 618 pacientë, 41 në terapi intensive nga të cilët 12 pacientë janë të intubuar.

Sakaq sot procesi i vaksinimit është shtrirë dhe në Fier. Gjatë ditës së sotme janë kryer 1128 vaksinime anti-Covid për personelin shëndetësor dhe në shtëpitë e të moshuarve.

Që nga fillimi i vaksinimit janë kryer 4177 vaksina anti-Covid.

Informacion-Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel qytetarëve të gjithë qytetarëve të zbatojnë rregullat për parandalimin e COVID19, vendosni maskën mbrojtëse në çdo ambient jashtë shtëpisë, shmangni grumbullimet, ruani distancimin fizik; kujdesuni për higjenën vetjake dhe vetëizolohuni kur dyshoni se jeni të prekur nga Covid19.

Sot procesi I vaksinimit është shtrirë dhe në Fier. Gjatë ditës së sotme janë kryer 1128 vaksinime antiCovid për personelin shëndetësor dhe në shtëpitë e të moshuarve. Që nga fillimi i vaksinimit janë kryer 4177 vaksina antivCOVID.

Situata e COVID-19 në 24 orët e fundit:

Në 24 orët e fundit janë kryer 3848 testime dhe kanë rezultuar pozitivë 1071 qytetarë. Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki:
397 raste në Tiranë, 72 në Vlorë, 68 në Fier, 51 në Gjirokastër, 49 në Shkodër, 36 në Lezhë, 35 në Korçë, 34 në Kavajë, 33 në Elbasan, 30 në Krujë, 25 në Sarandë, 24 në Berat, nga 18 raste në Durrës, Lushnje, 15 në Devoll, nga 13 raste në Mallakastër, Kamëz, Mat, 12 në Delvinë, 10 në Kukës, 9 në Kurbin, nga 8 raste në Dibër, Peqin, Bulqizë, 7 në Has, nga 5 raste në Tropojë, Pogradec, Kolonjë, nga 4 raste në Librazhd, Tepelenë, Prrenjas, Gramsh, Kuçovë, Skrapar, nga 3 raste në Përmet, Vau i Dejës, Malësi e Madhe, Vorë, nga 2 raste në Mirditë, Ura Vajgurore, Shijak, nga 1 rast në Pukë, Rrogozhinë, Selenicë, Memaliaj, Maliq, Patos, Cerrik, Poliçan,
Në 24 orët e fundit janë shëruar 930 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 61,605 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në spitalet COVID në Tiranë dhe në spitalet rajonale po trajtohen 618 pacientë, 41 në terapi intensive nga të cilët 12 pacientë janë të intubuar.
Me gjithë përpjekjet e stafit mjekësor, 19 qytetarë e kanë humbur betejën me COVID19: 5 qytetarë nga Tirana, 3 qytetarë nga Elbasani, 2 qytetarë nga Shkodra, 1 qytetar nga Vlora, 1 qytetar nga Përmeti, 1 qytetar nga Saranda, 1 qytetar nga Malësia e Madhe, 1 qytetar nga Gjirokastra, 1 qytetar nga Berati, 1 qytetar nga Gramshi, 1 qytetar nga Lushnja, 1 qytetar nga Lezha, të moshave 52-82 vjeç. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes për të kryer testimin si dhe për ndjekjen dhe trajtimin ambulator në banesë. Telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40 për të mësuar mjekun tuaj të familjes dhe për të kontaktuar me të. Telefononi në numri unik 127 të Urgjencës Kombëtare për çdo emergjencë.

COVID-19 – Statistika (19 Shkurt 2021)
Raste të reja ditore 1071
Të shëruar në 24 orë 930
Të shtruar në spitale 618
Humbje jete në 24 orë 19
Testime ditore 3848

Testime totale 432,502
Raste pozitive 97,909
Raste të shëruara 61,605
Raste Aktive 34,668
Humbje jete 1,636

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 21173
Fier 2809
Vlorë 1756
Durrës 1735
Shkodër 1430
Elbasan 1109
Lezhë 1021
Korçë 1022
Berat 967
Gjirokastër 884
Kukës 409
Dibër 353

19 patients aged 52-82 years have lost their lives as a result of coronavirus in the last 24 hours.

The Ministry of Health informs that out of 3848 tests performed, 1071 persons have tested positive.

While 930 patients have thankfully recovered from this disease. The situation continues to be worrying in Covid hospitals in Tirana and in regional hospitals where 618 patients are currently being treated, 41 in intensive care of which 12 patients are intubated.

Today, the vaccination process has been extended to Fier. To date, 1128 anti-Covid vaccinations have been performed on health personnel and nursing homes.

4177 anti-Covid vaccines have been administered since the start of vaccination.

Information-The Ministry of Health and Social Protection appeals to the citizens all citizens to apply the rules for the prevention of COVID19, put on a protective mask in any environment outside the home, avoid gatherings, maintain physical distancing; take care of your personal hygiene and isolate yourself when you suspect you are affected by Covid19.

Today the vaccination process is extended to Fier. To date, 1128 anti-Covid vaccinations have been performed on health personnel and nursing homes. Since the beginning of vaccination, 4177 antivCOVID vaccines have been administered.

The situation of COVID-19 in the last 24 hours:

In the last 24 hours, 3848 tests were performed and 1071 citizens tested positive. Confirmed positive cases have been identified in the following municipalities:
397 cases in Tirana, 72 in Vlora, 68 in Fier, 51 in Gjirokastra, 49 in Shkodra, 36 in Lezha, 35 in Korca, 34 in Kavaja, 33 in Elbasan, 30 in Kruja, 25 in Saranda, 24 in Berat, from 18 cases in Durrës, Lushnje, 15 in Devoll, 13 cases in Mallakastër, Kamëz, Mat, 12 in Delvinë, 10 in Kukës, 9 in Kurbin, 8 cases in Dibër, Peqin, Bulqiza, 7 in Has, 5 cases in Tropoja, Pogradec, Kolonjë, from 4 cases in Librazhd, Tepelena, Prrenjas, Gramsh, Kuçovë, Skrapar, from 3 cases in Përmet, Vau i Dejës, Malësi e Madhe, Vora, from 2 cases in Mirditë, Ura Vajgurore, Shijak, from 1 case in Puka, Rrogozhina, Selenica, Memaliaj, Maliq, Patos, Cerrik, Poliçan,
In the last 24 hours 930 citizens have recovered, bringing the number of recovered to 61,605 since the beginning of the epidemic.

Currently in COVID hospitals in Tirana and in regional hospitals 618 patients are being treated, 41 in intensive care of which 12 patients are intubated.
Despite the efforts of the medical staff, 19 citizens lost the battle with COVID19: 5 citizens from Tirana, 3 citizens from Elbasan, 2 citizens from Shkodra, 1 citizen from Vlora, 1 citizen from Përmeti, 1 citizen from Saranda, 1 citizen from Malësia e Madhe, 1 citizen from Gjirokastra, 1 citizen from Berat, 1 citizen from Gramsh, 1 citizen from Lushnja, 1 citizen from Lezha, aged 52-82. The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.

The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any signs of the disease and to contact for any doubt with the family doctor to perform the testing as well as for the follow-up and outpatient treatment in the apartment. Call the green line 0800 40 40 to find out and contact your GP. Call the unique National Emergency number 127 for each emergency.

COVID-19 – Statistics (19 February 2021)
New daily cases 1071
Healed in 24 hours 930
Hospitalized 618
Loss of life in 24 hours 19
Daily tests 3848

Total tests 432,502
Positive cases 97,909
Healed cases 61,605
Active Cases 34,668
Loss of life 1,636

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 21173
Fier 2809
Vlora 1756
Durrës 1735
Shkodër 1430
Elbasan 1109
Lezha 1021
Korça 1022
Berat 967
Gjirokastra 884
Kukës 409
Dibër 353