Dy persona kanë rënë në prangat e policisë së shtetit pasi akuzohen se kanë tentuar të kalojnë një sasi të konsiderueshme droge nëpërmjet pikës së kalimit kufitar Hani i Hotit drejt vendeve të BE-së.

Të arrestuari janë A. T., 36 vjeç dhe P. Sh., 41 vjeç, banues në Lushnjë, si dhe u shpall në kërkim një shtetas tjetër.

Nga veprimet e para rezultoi se kamioni me drejtues shtetasin E. C. ishte ngarkuar në magazinën në pronësi të shtetasit P. Sh., i ndihmuar nga shtetasi A. T. dhe personi i shpallur në kërkim.

Kujtojmë se kamioni u kap ditën e djeshme me një sasi prej afro 2.6 tonë marihuanë.

Njoftimi i policisë:
Hetimet e përbashkëta mes Policisë së Shtetit dhe Policisë malazeze zbardhën tentativën për trafikimin e një sasie të konsiderueshme lënde narkotike, nëpërmjet pikës së kalimit kufitar Hani i Hotit drejt vendeve të BE-së.

Gjatë operacionit, nën drejtimin e Prokurorisë Shkodër, nga Policia e Shkodrës, në bashkëpunim me Policinë e Fierit, janë kapur dhe vënë në pranga dy prej personave të përfshirë në tentativën për trafikimin e një sasie marijuane, si dhe është shpallur në kërkim një shtetas tjetër si bashkëpunëtor.

Policia e Shtetit, menjëherë pas shkëmbimit të informacioneve paraprake me homologët malazezë, dërgoi në Malin e Zi, një grup specialistësh të Hetimit të Narkotikëve nga Departamenti i Policisë Kriminale.

Pas hetimeve të përbashkëta dhe një pune intensive hetimore të bërë nga strukturat e Policisë së Shtetit, nën drejtimin e Prokurorisë Shkodër, duke u përfshirë disa Drejtori Vendore, u bë e mundur zbardhja e kësaj ngjarjeje, identifikimi dhe lokalizimi i dy prej personave të përfshirë në tentativën për trafikimin e sasisë së marijuanës të kapur në pikën e kalimit kufitar Hani i Hotit (Bozhaj).

Si rezultat i punës së mirorganizuar, nga ana e Seksionit për Hetimin e Narkotikëve dhe Trafiqeve në DVP Shkodër, në bashkëpunim me DVP Fier, u bë kapja dhe ndalimi për veprën penale “Trafikim i narkotikëve” kryer në bashkëpunim, i shtetasve:

A. T., 36 vjeç dhe P. Sh., 41 vjeç, banues në Lushnjë, si dhe u shpall në kërkim një shtetas tjetër.

Nga veprimet e para rezultoi se kamioni me drejtues shtetasin E. C. ishte ngarkuar në magazinën në pronësi të shtetasit P. Sh., i ndihmuar nga shtetasi A. T. dhe personi i shpallur në kërkim.

Në cilësinë e provës materiale janë sekuestruar prova të shumta që do të çojnë në dokumentimin dhe zbardhjen e plotë me prova ligjore të kësaj veprimtarie kriminale.

Vijon puna intensive, në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Shkodër dhe homologët, për zbardhjen e plotë të këtij rasti, identifikimin dhe kapjen e personave të tjerë të përfshirë në të.

Materialet procedurale do t’i kalojnë Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Shkodër, për veprën penale “Trafikim i narkotikëve”, kryer në bashkëpunim

Two people have fallen into the hands of the state police after being accused of trying to smuggle a significant amount of drugs through the Hani i Hotit border crossing point to EU countries.

The arrested are A. T., 36 years old and P. Sh., 41 years old, resident in Lushnja, and another citizen was declared wanted.

From the first actions it resulted that the truck driven by the citizen E. C. was loaded in the warehouse owned by the citizen P. Sh., Assisted by the citizen A. T. and the person declared wanted.

Recall that the truck was seized yesterday with a quantity of about 2.6 tons of marijuana.

Police notification:
Joint investigations between the State Police and the Montenegrin Police uncovered the attempt to traffic a significant amount of narcotics, through the Hani i Hotit border crossing point to EU countries.

During the operation, under the direction of the Shkodra Prosecutor’s Office, the Shkodra Police, in cooperation with the Fier Police, arrested and handcuffed two of the persons involved in the attempt to traffic a quantity of marijuana, and another citizen was declared wanted. as an associate.

The State Police, immediately after exchanging preliminary information with Montenegrin counterparts, sent to Montenegro a group of Narcotics Investigation specialists from the Criminal Police Department.

After joint investigations and an intensive investigative work done by the structures of the State Police, under the direction of the Shkodra Prosecutor’s Office, including several Local Directors, it became possible to uncover this event, identify and locate two of the persons involved in the attempt to traffic the amount of marijuana seized at the Hani i Hotit (Bozhaj) border crossing point.

As a result of the well-organized work, by the Section for Investigation of Narcotics and Trafficking in DVP Shkodra, in cooperation with DVP Fier, was arrested and detained for the criminal offense “Narcotics Trafficking” committed in collaboration, of citizens:

A. T., 36 years old and P. Sh., 41 years old, resident in Lushnja, and another citizen was declared wanted.

From the first actions it resulted that the truck driven by the citizen E. C. was loaded in the warehouse owned by the citizen P. Sh., Assisted by the citizen A. T. and the person declared wanted.

Numerous pieces of evidence have been seized as material evidence, which will lead to the complete documentation and clarification with legal evidence of this criminal activity.

Intensive work continues, in cooperation with the Shkodra Judicial District Prosecutor’s Office and counterparts, to fully investigate this case, identify and apprehend other persons involved in it.

Procedural materials will be forwarded to the Prosecutor’s Office at the Shkodra Court of First Instance, for the criminal offense “Narcotics Trafficking”, committed in collaboration.