Modelja Ximena Hita, e cila aspironte të fitonte konkursin e ardhshëm të bukurisë Miss Mexico, është raportuar se është gjetur e vdekur në shtëpinë e saj. Autoritetet shprehen se 21-vjeçarja mund t’i ketë dhënë fund jetës së saj vetëm disa javë para konkursit, megjithëse rrethanat e vdekjes së saj mbeten një mister.

Hita mund të ketë kryer vetëvrasje, sipas gjetjeve fillestare, por hetime të mëtejshme duhet të kryhen para se të përcaktohet shkaku i vdekjes, tha zëdhënësi i policisë Mario Garcia.

Përveç modelingut, 21-vjeçarja gjithashtu punonte si ndihmës infermiere dhe po studionte për infermieri në qytetin e Aguascalientes.E dhe në homazhet e varrimit të saj, shumë nga mjekë dhe infermierë morën pjesë, për t’i thënë lamtumirë.

Organizata Miss Mexico publikoi një deklaratë duke ngushëlluar familjen e Ximena dhe shprehu trishtimin e tyre pasi dëgjuan lajmet.

Ximena fitoi Miss Aguascalientes në 2019 dhe ishte një nga kandidatët për Miss Mexico 2021 që do të zhvillohej në 13 Mars. Në fund të vitit të kaluar, ajo postoi një mesazh në mediat sociale duke u uruar ndjekësve Gëzuar Krishtlindjet.

“Ju urojmë shumë dashuri, paqe dhe shumë durim në çdo sfidë që na del përpara, sepse jemi të sigurt se do të arrijmë çdo qëllim që i kemi vënë vetes”, shkroi ajo.

Model Ximena Hita, who aspired to win the upcoming Miss Mexico beauty pageant, was reportedly found dead in her home. Authorities say the 21-year-old may have ended her life just weeks before the competition, although the circumstances of her death remain a mystery.

Hita may have committed suicide, according to initial findings, but further investigations should be conducted before the cause of death is determined, said police spokesman Mario Garcia.

In addition to modeling, the 21-year-old also worked as a nursing assistant and was studying nursing in the town of Aguascalientes. And at her funeral homage, many doctors and nurses attended to say goodbye.

The Miss Mexico organization issued a statement consoling Ximena’s family and expressing their sadness after hearing the news.

Ximena won Miss Aguascalientes in 2019 and was one of the candidates for Miss Mexico 2021 to be held on March 13th. Late last year, she posted a message on social media wishing followers a Merry Christmas.

“We wish you a lot of love, peace and a lot of patience in every challenge that comes our way, because we are confident that we will achieve every goal we have set for ourselves,” she wrote.