Policia greke ka kryer disa operacione sekrete për gjetjen e 19-vjeçares shqiptare Artemis Vasili, e cila humbi në tetor të vitit të shkuar në Koropi.

Mediat greke bëjnë me dije se forcat e policisë kanë kontrolluar tre vende, për të cilat kishin informacione se mbahej shqiptarja. Më herët, u raportua se vajza mbahej pa dëshirën e saj nga dy meshkuj në një prej zonave të Athinës, raporton abcnews.al.

Vendi i parë i kontrolluar ishte një klinikë private, ku pati informacione se ishte parë një vajzë që i ngjante shqiptares. Pa rezultat, forcat e policisë greke i janë drejtuar një shtëpie publike në qendër të Athinës. Blutë nuk treguan shkakun e kontrollit, por shkaun atje duke thënë se po verifikonin nëse po respektoheshin apo jo masat anti-Covid.

Policia kontrolloi të gjitha dhomat dhe ambientet për të parë nëse gjendej apo jo e reja shqiptare sipas informacioneve që kishte marrë.

Për fat të keq, Artemis nuk u gjet as këtu.

Më pas, policia greke kreu edhe një kontroll në një shtëpi në Athinë ku po ashtu kishte të dhëna se fshihej vajza shqiptare, por edhe ky operacion ishte i pasuksesshëm.

Artemis Vasili u zhduk në 16 tetor në Koropi. Kamerat e sigurisë kapën momente kur ajo kalon në një stacion autobusash, por deri më tani nuk ka asnjë informacion tjetër për të.

Policia njofton se gjatë 6 ditëve të para të këtij viti janë arrestuar 22 drejtues mjetesh, janë pezulluar 153 leje drejtimi dhe janë vendosur 3290 masa administrative për shkelje të ndryshme.

Drejtoria e Policisë Rrugore ka hartuar një plan të posaçëm masash, për monitorimin e qarkullimit rrugor në rrugët urbane, interurbane dhe akset kryesore rurale që lidhin qendrat administrative me rrugët urbane, duke përdorur gjithë bazën logjistike.

“Zbatimi i planit të masave ka filluar që në datën 4 janar 2021 dhe do vazhdojë edhe përgjatë muajve në vijim. Për të parë nga afër zbatimin e detyrave të përcaktuara në planin e masave, Drejtori i Drejtorisë së Policisë Rrugore Edmond Tarkaj ka inspektuar gjatë dy ditëve të imolementimimt të këtij plani, disa nga pikat e monitorimit me radar të akseve kryesore nacionale, si dhe të monitorimit të qarkullimit në brendësi të qyteteve ku shërbimet e Policisë Rrugore përdorin alkooltestues dhe kamerat e vendosura në makinat e Policisë Rrugore që shërbejnë për evidentimin shkeljeve te ndryshme rrugore.

Tarkaj, gjatë një prononcimi ka theksuar “Ky plan masash konsiston në përdorimin e bazës logjistike si radarë, kamera, dragera dhe tableta, me qëllimin e vetëm parandalimin e aksidenteve rrugore”.

Viti 2020 shënoi rritje të parametrave të sigurisë rrugore me 270 aksidente më pak se në vitin 2019, gjë që ka ardhur si rezultat i përkushtimit të punonjësve të Policisë Rrugore dhe strukturave të tjera të Policisë.

Njëkohësisht, Drejtori i Policisë Rrugore ka apeluar për të gjithë përdoruesit e rrugës që të respektojnë me rigorozitet rregullat e qarkullimit, të mos drejtojnë mjetin nën efektin e alkoolit apo në gjendje të dehur, të mos qarkullojnë me shpejtësi tej normave të lejuara, të vendosin rripin e sigurimit dhe të mos të përdorin celularin gjatë drejtimit të mjetit.

Gjithashtu, drejtuesit e motomjeteve dhe biçiklistët të ndriçojnë me sinjale të dallueshme biçikletat dhe motomjetet gjatë qarkullimit në kushtet e errësirës.

Tarkaj ka ftuar qytetarët që të denoncojnë në numrin pa pagesë 112 dhe në Komisariatin Dixhital, çdo shkelje të rregullave të qarkullimit rrugor, me qëllim rritjen e parametrave të sigurisë rrugore.

Gjatë 6 ditëve të para të këtij viti në të gjithë vendin janë arrestuar 22 drejtues mjetesh, 12 prej tyre për drejtim mjeti në gjendje të dehur dhe 10 për drejtim mjeti pa leje drejtimi.

Janë pezulluar 112 leje drejtimi për shpejtësi tej normave të lejuara dhe 41 leje drejtimi për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit.

Gjithashtu janë vendosur 435 masa administrative për mosvendosjen e rripit të sigurimit, 393 për përdorim celulari, 737 për parakalime të gabuara, 145 për mosvendosje të kaskës mbrojtëse, 36 për kontroll teknik, 35 për shkelje të semaforit, 956 për parkime të gabuara, si dhe 553 për shkelje të tjera të ndryshme”, njofton policia.

Police reports that during the first 6 days of this year, 22 drivers were arrested, 153 driving licenses were suspended and 3290 administrative measures were imposed for various violations.

The Traffic Police Directorate has drafted a special plan of measures for monitoring road traffic on urban, interurban roads and the main rural axes that connect the administrative centers with urban roads, using the entire logistical base.

“The implementation of the action plan has started on January 4, 2021 and will continue in the coming months. To see closely the implementation of the tasks set out in the plan of measures, the Director of the Traffic Police Directorate Edmond Tarkaj has inspected during the two days of implementation of this plan, some of the radar monitoring points of the main national axes, as well as monitoring of traffic inside the cities where the Traffic Police services use alcohol testers and cameras placed in the Traffic Police cars that serve to identify various traffic violations.

Tarkaj, during a statement stressed “This plan of measures consists in the use of logistics base such as radars, cameras, draggers and tablets, with the sole purpose of preventing road accidents.”

The year 2020 marked an increase in road safety parameters with 270 fewer accidents than in 2019, which has come as a result of the dedication of Traffic Police employees and other police structures.

At the same time, the Director of Traffic Police has appealed to all road users to strictly respect the traffic rules, not to drive under the influence of alcohol or in a drunken state, not to drive too fast, to put on the belt and do not use the cell phone while driving.

Also, motorists and cyclists should illuminate bicycles and motorcycles with distinct signals when driving in dark conditions.

Tarkaj has invited citizens to report to the toll free number 112 and the Digital Commissariat, any violation of traffic rules, in order to increase road safety parameters.

During the first 6 days of this year, 22 drivers were arrested throughout the country, 12 of them for drunk driving and 10 for driving without a license.

112 driving licenses for speeding and 41 driving licenses under the influence of alcohol have been suspended.

Also, 435 administrative measures have been imposed for not wearing a seat belt, 393 for mobile phone use, 737 for incorrect overtaking, 145 for not wearing a protective helmet, 36 for technical control, 35 for traffic light violations, 956 for incorrect parking, as well as 553 for various other violations “, the police announces.