Një 26 vjeçar shqiptar përfundoi në prangat e policisë greke këtë të hënë pasi “theu” karantinën.

Ngjarja ka ndodhur në Voula dhe sipas mediave greke, shqiptari me nënshtetësi helene kishte udhëtuar nga Londra në drejtim të Greqisë pak ditë më parë dhe duhet të qëndronte në karantinë për 14 ditë si rast i dyshuar.

U deshën 14 oficerë policie që ndërhynë për të arrestuar të riun, pasi ishte në gjendje amoku (gjendje e rëndë psikologjike) dhe theu pasqyrat e makinave të parkuara aty pranë.

“Burri në fjalë ishte agresiv. Kur hymë në aparamentin e tij gjetëm një shumë të madhe paundësh britanikë. Ai na informoi se sapo ishte kthyer nga Anglia në mëngjes, gjë që u konfirmua”, tha një prej punonjësve të policisë që mori pjesë në aksionin për arrestimin e tij.

26-vjeçari raportohet se u dërgua fillimisht në Dromokaitio pasi dyshohet se kishte probleme psikologjike dhe më pas u dërgua në Thriassio për ekzaminim, pasi, sipas zyrtarëve të policisë, i riu shqiptar u gjet se kishte ethe si dhe temperaturë 38, çka e bën atë një rast të dyshuar me koronavirus.

Në të njëjtën kohë, 14 oficerët e policisë janë vënë në karantinë dhe do t’i nënshtrohen ekzaminimeve.

Ngjarja

Oficerët e policisë morën një telefonatë rreth orës 02:00 të mëngjesit pa shqetësimeve nga banorët.

Kur e gjetën dhe i kërkuan letrat, ai tha se kishte mbërritur disa orë më parë nga Londra, dhe në të vërtetë duhej të ishte karantinuar.

Kur forcat e rendit u përpoqën ta çojnë atë në seksionin Voula, pasi nuk ishte në gjendje të mirë shëndetësore, i riu nuk pranoi duke u përplasur me ta dhe duke u hedhur pështymë në drejtim të tyre. Përfundimisht, ai u neutralizua dhe u gjobit me shumën e 5 mijë eurove, shkruan “Protothema”.

Të 14 oficerët e policisë që ranë në kontakt me shqiptarin janë futur në karantinë për arsye parandaluese.

A 26-year-old Albanian ended up in Greek police custody this Monday after “breaking” the quarantine.

The event took place in Voula and according to Greek media, the Hellenic Albanian had traveled from London to Greece a few days earlier and had to remain in custody for 14 days as a suspected case.

It took 14 police officers who intervened to arrest the young man after he was in a state of agitation (severe psychological condition) and broke car mirrors parked nearby.

“The man in question was aggressive. When we got into his apparatus we found a great many British pounds. He informed us that he had just returned from England in the morning, which was confirmed, ”said one of the police officers who took part in the action to arrest him.

The 26-year-old was reportedly first taken to Dromokaitio after allegedly suffering from psychological problems and later sent to Thriassio for examination after, according to police officials, the young Albanian was found to have a fever as well as a temperature of 38, which makes him a suspected case of coronavirus.

At the same time, 14 police officers have been quarantined and will undergo examinations.

event

Police officers received a call about 2:00 a.m. without concerns from residents.

When they found him and searched for the letters, he said he had arrived from London a few hours earlier, and in fact he should have been quarantined.

When law enforcement tried to drive him to the Voula section, as he was not in good health, the young man refused to collide with them and spit in their direction. Eventually, he was neutralized and fined 5,000 euros, writes Protothema.

All 14 police officers who came into contact with the Albanian were quarantined for preventive reasons.