Ka shkruar në 174 numri i të prekurve me koronavirus në Shqipëri, ndërkohë që hartës me qytete të prekura i shtohet edhe Tropoja.

Sipas Eugena Tominit nga ISSH në 24 orët e fundit janë kryer 103 teste, nga të cilat kanë dalë pozitive 28 raste të reja. Tomini u shpreh se mes të prekurve janë edhe katër fëmijë, gjendja e të cilëve paraqitet e stabilizuar.

Gjatë orëve të mbrëmjes së djeshme ndërroi jetë një paciente 71-vjeçare nga Tirana, e konfirmuar me COVID-19, e shtruar në spitalin Infektiv, në terapi intensive, në frymëmarrje të drejtuar (respirator). Pavarësisht përpjekjeve të mjekëve, 71-vjeçarja me hipertension, e shtruar prej 7 ditësh në spitalin Infektiv, nuk arriti të mbijetojë. 71-vjeçarja është viktima e gjashtë e prekur nga COVID-19 në Shqipëri.

Në shërbimin infektiv aktualisht janë 73 të shtruar dhe prej tyre 3 raste jane ne terapi itensive 2 jane te intubuar
Ndërsa pjesa tjetër e të shtruarve në pavion janë në gjendje të stabilizuar deri në këto momente.

Deklarata e plotë e Tominit:

Ju informojmë mbi situatën e fundit të përhapjes së COVID-19 në vendin tonë.

Në 24 orët e fundit janë konfirmuar 28 raste të reja me COVID-19 dhe janë kryer 103 testime.
Deri në këto momente testuar 1144 janë raste të dyshuara dhe prej tyre janë të konfirmuar pozitivë me COVID-19, 174 qytetarë.

Gjatë orëve të mbrëmjes së djeshme ndërroi jetë një paciente 71-vjeçare nga Tirana, e konfirmuar me COVID-19, e shtruar në spitalin Infektiv, në terapi intensive, në frymëmarrje të drejtuar (respirator). Pavarësisht përpjekjeve të mjekëve, 71-vjeçarja me hipertension, e shtruar prej 7 ditësh në spitalin Infektiv, nuk arriti të mbijetojë. 71-vjeçarja është viktima e gjashtë e prekur nga COVID-19 në Shqipëri.

Në shërbimin infektiv aktualisht janë 73 të shtruar dhe prej tyre 3 raste jane ne terapi itensive 2 jane te intubuar
Ndërsa pjesa tjetër e të shtruarve në pavion janë në gjendje të stabilizuar deri në këto momente.

Harta e të prekurve nga COVID-19 është shtrirë tashmë edhe në Tropojë dhe zgjerohet në Tiranë, Korçë, Fier, Durrës, Lezhë, Elbasan, përveç rasteve të zbuluar për të cilat po kryhet hetimi epidemiologjik dhe ku po punohet me shumë intesitet nga epidemiologët për gjurmimin e kontakteve të rasteve pozitive dhe ndërprerjen e zinxhirit të transmetimit të infeksionit.

Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive, është si vijon:
– Tirane 102 raste
– Durres 10 raste
– Lushnje 4 raste
– Elbasan 5 raste
– Rrogozhine 2 raste
– Fier 18 raste
– Kavaje 4 raste
– Korce 11 raste
– Vlore 5 raste
– Shkoder 3 raste
– Lezhe 4 rast
– Berat 1 rast
– Has 2 raste
– Kruje 1 rast
-Tropoje 2 raste

Nga të prekurit, rezultojnë 4 raste pozitive të moshës pediatrike, kontakte të rasteve pozitive, janë pa shenja klinike dhe në gjendje të mirë shëndetësore.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i drejtohet edhe një herë me një lutje qytetarëve: Mos shkoni menjëherë në spital!

Ministria ka vënë në dispozicion një linjë të gjelbër FALAS 0800 40 40 për çdo qytetar që kërkon informacon apo këshilla në lidhje me COVID-19. Kjo linjë do të shërbejë edhe për pacientët kronikë që të marrin informacion se si të lidhen me mjekun e familjes, se si mund të përfitojnë barnat me rimbursim dhe për cdo shqetësim tjetër që ata kanë.

Por është e rëndësishme të sqarohet se: Nëse qytetarët kanë shenja të sëmundjes dhe për rastet e urgjencave duhet të telefonohet numri unik i urgjencës kombëtare 127!

He wrote in 174 the number of people infected with coronaviruses in Albania, while Tropoja is added to the map of affected cities.

According to Eugena Tomini of SII, 103 tests have been performed in the last 24 hours, out of which 28 new cases were positive. Tomini said there are four children among those affected, whose condition appears stabilized.

Yesterday evening, a 71-year-old patient from Tirana, confirmed with COVID-19, admitted to the Infectious Disease Hospital, in intensive care, respiratory-guided, died yesterday evening. Despite the efforts of doctors, the 71-year-old hypertensive woman, hospitalized for 7 days at the Infectious Disease Hospital, failed to survive. The 71-year-old is the sixth victim affected by COVID-19 in Albania.

There are 73 hospitalized patients in the infectious service and 3 of them are in intensive care 2 are intubated
While the rest of the pavilions are in stable condition until this moment.

Tomini’s full statement:

We inform you about the latest situation of COVID-19 spread in our country.

In the last 24 hours, 28 new cases of COVID-19 have been confirmed and 103 trials have been performed.
To date 1144 tested cases are suspected cases and of them positive confirmed with COVID-19, 174 citizens.

Yesterday evening, a 71-year-old patient from Tirana, confirmed with COVID-19, admitted to the Infectious Disease Hospital, in intensive care, respiratory-guided, died yesterday evening. Despite the efforts of doctors, the 71-year-old hypertensive woman, hospitalized for 7 days at the Infectious Disease Hospital, failed to survive. The 71-year-old is the sixth victim affected by COVID-19 in Albania.

There are 73 hospitalized patients in the infectious service and 3 of them are in intensive care 2 are intubated
While the rest of the pavilions are in stable condition until this moment.

The map of those affected by COVID-19 has already been extended to Tropoja and is being expanded in Tirana, Korça, Fier, Durres, Lezha, Elbasan, except for those cases where the epidemiological investigation is being carried out and where the epidemiologists are working very intensively. tracking positive case contacts and disrupting the transmission chain of infection.

The geographical distribution of positive cases is as follows:
– Tirane 102 cases
– Durres 10 cases
– Lushnje 4 cases
– 5 cases in Elbasan
– 2 cases
– Fier 18 cases
– Case 4 cases
– 11 cases
– Vlore 5 cases
– Roscommon 3 cases
– Speed ​​4 right
– Berat 1 true
– Has 2 cases
– Kruje 1 case
-Try 2 cases

Of those affected, there were 4 positive cases of pediatric age, positive case contacts, no clinical signs and in good health.

The Ministry of Health and Social Protection once again addresses the citizens with a prayer: Don’t go to the hospital right away!

The Ministry has made available a FREE 0800 40 40 green line to any citizen seeking information or advice regarding COVID-19. This line will also serve chronic patients to get information on how to get in touch with their family doctor, how they can benefit from reimbursement drugs and any other concerns they have.

But it is important to clarify that: If citizens have signs of illness and emergency cases a unique national emergency number should be dialed 127!