Ka shkuar në 5 numri i viktimave si pasojë e COVID19 në vendin tonë, ku vetëm në orët e fundit kanë humbur jetën 3 persona.

Ministria e Shëndetësisë njofton se ka humbur jetën pak minuta më parë dhe një 61-vjeçar, i cili gjendej i shtruar në spitalin Infektiv prej disa ditësh, dhe kishte sëmundje të tjera shoqëruese.

Ministria e Shëndetësisë i shpreh ngushëllimet familjes së të ndjerit dhe apelon dhe një herë qytetarët të respektojnë me shumë rigorozitet rregullat e distancimit social dhe të telefonojnë 127 në rast se kanë shenja të sëmundjes.

Njoftimi i Ministrisë:

Gjatë mëngjesit të sotëm ndërroi jetë një pacient 61-vjeçar i shtruar në spitalin Infektiv, i konfirmuar me COVID-19, i cili ndodhej në terapi intensive.

61-vjeçari nga Tirana është vendosur në frymëmarrje të drejtuar (respirator) për disa orë, por pavarësisht përpjekjes së mjekëve, nuk ka mundur të mbijetojë.

61-vjeçari kishte sëmundje bashkëshoqëruese.

61-vjeçari është viktima e pestë i prekur nga COVID-19 në Shqipëri.

Ministria e Shëndetësisë i shpreh ngushëllimet familjes së të ndjerit dhe apelon dhe një herë qytetarët të respektojnë me shumë rigorozitet rregullat e distancimit social dhe të telefonojnë 127 në rast se kanë shenja të sëmundjes.

There have been 5 deaths as a result of COVID19 in our country, where only 3 persons have died in the last hours.

The Ministry of Health reports that a 61-year-old man, who had been hospitalized in the Infectious Disease hospital for several days, died a few minutes ago and had other accompanying illnesses.

The Ministry of Health expresses condolences to the family of the deceased and appeals once again to the citizens to strictly observe the rules of social distancing and to call 127 if they have signs of illness.

Ministry Notification:

This morning a 61-year-old patient hospitalized in the Infectious Disease Hospital, confirmed with COVID-19, who was in intensive care.

The 61-year-old from Tirana was placed in respiratory-controlled breathing for several hours, but despite doctors’ efforts, she was unable to survive.

The 61-year-old had concomitant illness.

The 61-year-old is the fifth victim affected by COVID-19 in Albania.

The Ministry of Health expresses condolences to the family of the deceased and appeals once again to the citizens to strictly observe the rules of social distancing and to call 127 if they have signs of illness.