Një tragjedi e rëndë ka ndodhur në familjen Haliti nga Gjilani, tre anëtarët e së cilës (nëna dhe djali me bashkëshorten) kanë vdekur sot në Shqipëri.

Dyshohet se shtatasit nga Gjilani kanë mbledhur kërpurdha dhe pasi i kanë konsumuar në banesën e tyre në Gjirin e Lalëzit janë helmuar. Pas kësaj ngjarjeje të rëndë policia ka proceduar penalisht për veprën penale “Mjekim i pakujdesshëm” 2 shtetas.

Janë proceduar penalisht shtetasit me iniciale B., 54 vjeç dhe J. K., 60 vjeç, banues në Durrës, me detyrë mjek në qëndrën shëndetësore Manëz.

Njoftimi i plotë i policisë:

Manëz/Durrës

Specialistët për Hetimin e Krimeve në Stacionin e Policisë Manëz, kanë proceduar penalisht për veprën penale “Mjekim i pakujdesshëm”, shtetasit Sh. B., 54 vjeç dhe J. K., 60 vjeç, banues në Durrës, me detyrë mjek në qëndrën shëndetësore Manëz, pasi si pasojë e përkeqësimit të shëndetit kanë ndërruar jetë shtetasit kosovarë E. H., 78 vjeçe, A. H., 56 vjeç dhe F. H., 57 vjeçe ( famijarë), të cilët nga hetimet paraprake dyshohet se këta shtetas kanë mbledhur kërpurdha dhe pasi i kanë konsumuar në banesën e tyre në Gjirin e Lalëzit janë helmuar.

Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës, për veprime të mëtejshme.

A serious tragedy occurred in the Haliti family from Gjilan, whose three members (mother and son and wife) died today in Albania.

It is suspected that the citizens from Gjilan have collected mushrooms and after consuming them in their apartment in Lalëz Bay they have been poisoned. After this serious event, the police have prosecuted 2 citizens for the criminal offense “Negligent treatment”.

Citizens with initials B., 54 years old and J. K., 60 years old, resident in Durrës, as a doctor at the health center Manëz, were prosecuted.

Full police report: Manëz / Durrës

Specialists for the Investigation of Crimes in the Manez Police Station, have proceeded criminally for the criminal offense “Negligent treatment”, citizens Sh. B., 54 years old and JK, 60 years old, resident in Durrës, on duty at the Manëz health center, as a result of deteriorating health, Kosovar citizens EH, 78 years old, AH, 56 years old and FH, 57 years old died ( family members), who from the preliminary investigations are suspected that these citizens have collected mushrooms and after consuming them in their apartment in Lalëz Bay have been poisoned.

The materials were forwarded to the Durrës Judicial District Prosecutor’s Office for further action.