Tre shtetas kanë humbur jetën në 24 orët e fundit në vend, ndërsa janë testuar pozitivë 152 raste të reja. Gjithashtu e kanë fituar betejën me COVID 19 gjatë këtij harku kohor 194 pacientë.

Ministria e Shëndetësisë njofton se aktualisht në 2 spitalet Covid po trajtohen 200 pacientë, 24 në terapi intensive 7 prej të cilëve janë të intubuar.

Në 24 orët e fundit kanë humbur jetën për shkak të COVID19, një 56 vjeçar nga Tirana, një 63 vjeçar nga Bulqiza, një 67 vjeçar nga Klosi.

Njoftimi i plote i MSH

Ju informojme mbi situatën epidemiologjike në 24 orët e fundit. Janë kryer 1008 testime në 24 orët e fundit, nga të cilët kanë rezultuar pozitivë 152 qytetarë të prekur nga virusi Sars-Cov2.
Janë shëruar 194 qytetarë duke e çuar në 8536 numrin e të shëruarve në vend që prej fillimit të epidemisë.

Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki :
45 raste në Tiranë, 20 në Korçë, 9 në Shkodër, nga 8 raste në Vlorë, Pogradec, 7 në Kavajë, nga 6 raste në Fier, Berat, 5 në Durrës, 4 në Lushnje, nga 3 raste në Pukë, Mirditë, Përmet, Skrapar, nga 2 raste në Lezhë, Tropojë, Mat, Gjirokastër, Divjakë, Dibër, Kolonjë, nga 1 rast në Krujë, Kurbin, Devoll, Rrogozhinë, Ura Vajgurore, Malësi e Madhe, Bulqizë, Kuçovë,
Aktualisht në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 200 pacientë, 24 në terapi intensive nga të cilët 7 pacientë janë të intubuar.

Në 24 orët e fundit, me gjithë përpjekjet e mjekëve, fatkeqësisht e kanë humbur betejën me COVID19, një 56 vjeçar nga Tirana, një 63 vjeçar nga Bulqiza, një 67 vjeçar nga Klosi.
Ministria e Shëndetësisë bën thirrje qytetarëve se në rast se dyshoni se jeni të prekur nga Covid19 dhe keni shenja të sëmundjes, të telefononi menjëherë Urgjencën Kombëtare në numrin 127 ose në linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për t’u lidhur me mjekun tuaj të familjes.

Menjëherë sapo të shfaqen shenjat e para, duhet të vetëizoloheni, dhe të këshilloheni me mjekun e familjes.

I bëjmë thirrje çdo qytetari për të mbajtur maskën kudo në ambjente të mbyllura apo ku nuk ruhet distanca, të ruani distancimin fizik dhe higjienën personale.
Në këtë situatë të pazakontë, detyra dhe përgjegjësia e secilit është të zbatojë rregullat e thjeshta, të ruajë veten dhe të afërmit.

COVID-19 – Statistika (3 Tetor 2020)

Raste të reja ditore 152
Të shëruar ne 24 orë 194
Humbje jete në 24 orë 3
Testime ditore 1008

Testime totale 91146
Raste pozitive 14117
Raste të shëruara 8536
Raste Aktive 5189

Humbje jete 392 (Qarku Tiranë 186, Durrës 46, Shkodër 41, Elbasan 27, Fier 22, Korçë 19, Lezhë 16, Kukës 11, Dibër 10, Vlorë 8, Gjirokastër 4, Berat 2).
Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 2638
Durrës 571
Shkodër 392

Elbasan 254
Lezhë 265
Korçë 242

Fier 224
Vlorë 189
Kukës 142
Berat 118

Dibër 94
Gjirokastër 60

Three citizens have lost their lives in the last 24 hours in the country, while 152 new cases have been tested positive. 194 patients have also won the battle with COVID 19 during this time frame.

The Ministry of Health announces that currently 200 patients are being treated in 2 Covid hospitals, 24 in intensive therapy, 7 of whom are intubated.

In the last 24 hours they have lost their lives due to COVID19, a 56 year old from Tirana, a 63 year old from Bulqiza, a 67 year old from Klosi.

Full notification of the Ministry of Health

We inform you about the epidemiological situation in the last 24 hours. 1008 tests were performed in the last 24 hours, of which 152 citizens affected by the Sars-Cov2 virus tested positive.
194 citizens have been cured bringing to 8536 the number of cured in the country since the beginning of the epidemic.

Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in these municipalities:
45 cases in Tirana, 20 in Korça, 9 in Shkodra, 8 cases in Vlora, Pogradec, 7 in Kavaja, 6 cases in Fier, Berat, 5 in Durrës, 4 in Lushnje, 3 cases in Puka, Mirdita, Përmet , Skrapar, from 2 cases in Lezha, Tropoja, Mat, Gjirokastra, Divjaka, Dibra, Kolonja, from 1 case in Kruja, Kurbin, Devoll, Rrogozhina, Vajgurore Bridge, Malësi e Madhe, Bulqiza, Kuçova,
Currently, 200 patients are being treated at the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi”, 24 in intensive therapy, of which 7 patients are intubated.

In the last 24 hours, despite the efforts of doctors, they have unfortunately lost the battle with COVID19, a 56-year-old from Tirana, a 63-year-old from Bulqiza, a 67-year-old from Klosi.
The Ministry of Health calls on citizens that in case you suspect that you are affected by Covid19 and have signs of the disease, immediately call the National Emergency number 127 or the toll free line 0800 40 40 to contact your family doctor .

As soon as the first signs appear, you should isolate yourself, and consult your family doctor.

We call on every citizen to keep the mask everywhere indoors or where no distance is maintained, to maintain physical distance and personal hygiene.
In this unusual situation, the task and responsibility of each is to follow simple rules, to protect themselves and relatives.

COVID-19 – Statistics (3 October 2020)

New daily cases 152
Healed in 24 hours 194
Loss of life in 24 hours 3
Daily tests 1008

Total testing 91146
Positive cases 14117
Cured cases 8536
Active Cases 5189

Loss of life 392 (Tirana District 186, Durrës 46, Shkodër 41, Elbasan 27, Fier 22, Korçë 19, Lezhë 16, Kukës 11, Dibër 10, Vlora 8, Gjirokastër 4, Berat 2).
Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 2638
Durrës 571
Shkodër 392

Elbasan 254
Lezha 265
Korça 242

Fier 224
Vlora 189
Kukës 142
Berat 118

Dibër 94
Gjirokastra 60