Lëkundje tërmeti janë ndjerë mëngjesin e së martës në jug të Shqipërisë. Sipas të dhënave të Qendrës Sizmologjike Evropiane-Mesdhetare, tërmeti ishte me magnitutë 4.0 të shkallës Rihter.

Thellësia vatrës sipas EMSC ishte 10 km, ndërsa distanca ishte 119 km në jug të Elbasanit dhe 9 km në lindje dhe juglindje të Himarës.

Earthquake tremors were felt Tuesday morning in southern Albania. According to the European-Mediterranean Seismological Center, the quake had a magnitude of 4.0 on the Richter scale.

The hearth depth according to EMSC was 10 km, while the distance was 119 km south of Elbasan and 9 km east and southeast of Himara.