Nga Ermal Vija

Në gjykatën e posaçme ku po zhvillohet procesi ndaj 8 të akuzuarve për grabitjen e parave në pistën e Rinasit ka dhënë deklarimin Alkond Bengasi, i konsideruar nga prokuroria si personi që zbuloi super grabitjen.

Mësohet se përballë gjykatës, Bengasi ka mohuar përfshirjen e tij në ngjarje, ndërsa ka treguar se hetuesit kanë ushtruar presion fizik dhe psikologjik ndaj tij për të firmosur marrëveshjen e bashkëpunimit. Ai është tërhequr nga dëshmia e dhënë para prokurorëve gjatë hetimit të ngjarjes, ku tregonte me përgatitjen e grabitjes së 9 prill 2019 në pistën e aeroportit si dhe takimet me të bashkëpandehurit.

Dëshmitari i drejtësisë foli për më shumë se një orë në një seancë me dyer të mbyllura, ndërsa organi i akuzës i kërkoi gjykatës që të njohë dëshminë e tij të dhënë gjatë hetimeve paraprake. Alkond Bengasi ka qenë punonjës në varrezën e makinave ku dyshohet të jetë modifikuar furgoni “Chervolet” që u përdor në grabitjen e rreth 4.6 milionë eurove.

Për këtë ngjarje janë marrë të pandehur edhe Klement e Eldi Çala, Oltion Veseli, Elton Pikli, Saimir Çela, Renaldo Sula dhe Talo Çela që është endë në kërkim. Nga hetimet ka rezultuar se kreu i grupit kriminal ishte Admir Murati, që mbeti i vrarë ditën e grabitjes gjatë përplasjes me armë me policinë.

Alkond Bengasi, considered by the prosecution as the person who discovered the super robbery, gave his statement in the special court where the trial against the 8 accused for robbing money on the Rinas track is taking place.

It is learned that in front of the court, Benghazi has denied his involvement in the event, while he has shown that the investigators have exerted physical and psychological pressure on him to sign the cooperation agreement. He was withdrawn from the testimony given before the prosecutors during the investigation of the event, where he showed with the preparation of the robbery of April 9, 2019 at the airport runway as well as the meetings with the co-defendants.

The justice witness spoke for more than an hour in a closed session, while the prosecution asked the court to recognize his testimony given during the preliminary investigation. Alkond Bengasi was an employee in the car cemetery where it is suspected that the van “Chervolet” was modified, which was used in the robbery of about 4.6 million euros.

Klement and Eldi Çala, Oltion Veseli, Elton Pikli, Saimir Çela, Renaldo Sula and Talo Çela, who is still wanted, have also been taken as defendants for this event. Investigations have shown that the leader of the criminal group was Admir Murati, who was killed on the day of the robbery during a gunfight with the police.