Riciklonin para të fituara nga aktivitete të paligjshme duke blerë aktivitetet të pastra.

Gjatë operacionit te koduar ‘Shah Mat’, Guardia di Finanza ka denoncuar sot katër shqiptarë, duke u sekuestruar edhe pasuri me vlerë plot 6 milion euro: 8 bare të zinxhir ‘King’s Coffee’ dhe një sallë lojërash, të gjitha në Torino; tri makina luksoze (një Audi R8, një Porsche Macan, një Range Rover Evoque, të gjitha të blera kohët e fundit), shoqëri dhe para cash.

Hetimet, të koordinuara nga prokurori Cesare Parodi i Prokurorisë së Torinos, janë kryer nga bërthama e policisë ekonomiko-financiare e Torinos, duke ndjekur disa sinjalizime për operacione të dyshimta të kryera nga ndërmjetës financiarë që tregonin lëvizje të rëndësishme parash nga persona në dukje pa të ardhura por me nivel të lartë jetese.

Të dyshuarit, sipas akuzës, shmangën nga taksat deri në 80% të të ardhurave, duke udhëzuar me detaje personelin për regjistrimin e të ardhurave efektive. Në tre vjet kanë arritur të shmangin taksat për mbi 2 milionë euro të ardhura, që shkojnë në rreth 800 mijë euro.

Në këtë mënyrë, të dyshuarit përfitonin shuma të mëdha që i riciklonin me blerjen e aktiviteteve të reja, makina sportive e objekte luksi. Nivelin e lartë të jetesës e pasqyronin në rrjetet sociale, me foto në vende turistike e me makina jashtë serie.

Gjatë kontrolleve të shumtë, janë sekuestruar tufa kartëmonedhash 200 e 500 euro të fshehura mes veshjeve e kuti këpucësh.

They recycled money earned from illegal activities by buying clean activities.

During the operation codenamed ‘Shah Mat’, the Guardia di Finanza today denounced four Albanians, seizing assets worth 6 million euros: 8 King’s Coffee bars and a games room, all in Turin; three luxury cars (an Audi R8, a Porsche Macan, a Range Rover Evoque, all recently purchased), company and cash.

The investigation, coordinated by prosecutor Cesare Parodi of the Turin Prosecutor’s Office, was carried out by the core of the Turin Economic and Financial Police, following several alerts for suspicious operations carried out by financial intermediaries showing significant money movements by apparently unidentified persons. income but with high standard of living.

The suspects, according to the indictment, evaded taxes of up to 80% of income, instructing staff in detail on effective income registration. In three years they have managed to avoid taxes for over 2 million euros of income, which go to about 800 thousand euros.

In this way, the suspects profited large sums that they recycled by purchasing new activities, sports cars and luxury items. The high standard of living was reflected on social networks, with photos in tourist places and cars outside the series.

During numerous checks, bundles of 200 and 500 euro banknotes hidden between clothes and shoe boxes were seized.