Ministria er Shëndetësisë ka bërë me dije se 4 pacientë kanë ndërruar jetë nga koronavirusi gjatë 24 orëve të fundit dhe janë kryer 952 testime, nga të cilët kanë rezultuar 171 raste të reja.

Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki: 65 raste në Tiranë, 20 raste në Elbasan, 14 raste në Korçë, 12 raste në Shkodër dhe Durrës, 8 raste në Krujë, 7 raste në Kavajë, 6 raste në Tropojë, 4 raste në Shijak, 3 raste në Devoll, Lezhë, Gramsh, 2 raste në Vlorë dhe Klos, 1 rast në Fier, Kurbin, Kamëz, Fush- Arrëz, Dibër, Kuçovë, Maliq.

Viktimat janë një 64 vjeçar nga Shkodra, një 66 vjeçare nga Pogradeci, një 71 vjeçar nga Skrapari dhe një 78 vjeçar nga Përmeti.

Po gjatë këtyre orëve, janë shëruar 85 qytetarë, duke e çuar në 9585 numrin e të shëruarve në vend që prej fillimit të epidemisë. Aktualisht në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 244 pacientë, 14 në terapi intensive nga të cilët 5 pacientë janë të intubuar.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën thirrje qytetarëve të respektojnë masat për parandalimin e infeksionit SARSCOV2. Ju lutemi mbani detyrimisht maskë/barrier mbrojtëse, kujdesuni për higjenën personale, ruani distancimin fizik.

Nga data 15 tetor maska ose barriera mbrojtëe prej tekstili bëhet e detyrueshme edhe në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale fton të gjithë qytetarët që ta bëjnë pjesë të sjelljes tyre të përditshme mbajtjen e maskës për të mbrojtur veten dhe të afërmit e tyre.

Kontaktoni me mjekun e familjes ose telefononi Urgjencën Kombëtare në numrin 127 nëse dyshoni se ju apo një i afërmi juaj është i prekur nga COVID19.

Telefononi në linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për të kontaktuar mjekun e familjes, për sherbim psikologjik te specializuar dhe të sigurt si dhe për çdo informacion tjetër rreth COVID19.

COVID-19 – Statistika (12 Tetor 2020)

Raste të reja ditore 171
Të shëruar ne 24 orë 85
Humbje jete në 24 orë 4
Testime ditore 952

Testime totale 99,598
Raste pozitive 15570
Raste të shëruara 9585
Raste Aktive 5561
Humbje jete 424

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 2855
Durrës 593
Shkodër 414
Korçë 291
Lezhë 273

Elbasan 231
Fier 264
Vlorë 199
Kukës 153

Berat 145
Dibër 82
Gjirokastër 61

The Ministry of Health has announced that 4 patients have died from coronavirus in the last 24 hours and 952 tests have been performed, of which 171 new cases have resulted.

The positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in the following municipalities: 65 cases in Tirana, 20 cases in Elbasan, 14 cases in Korça, 12 cases in Shkodra and Durrës, 8 cases in Kruja, 7 cases in Kavaja, 6 cases in Tropoja, 4 cases in Shijak, 3 cases in Devoll, Lezha, Gramsh, 2 cases in Vlora and Klos, 1 case in Fier, Kurbin, Kamza, Fush-Arrëz, Dibër, Kuçovë, Maliq.

The victims are a 64-year-old from Shkodra, a 66-year-old from Pogradec, a 71-year-old from Skrapar and a 78-year-old from Përmet.

During these hours, 85 citizens were cured, bringing to 9585 the number of cured in the country since the beginning of the epidemic. Currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” 244 patients are being treated, 14 in intensive therapy of which 5 patients are intubated.

The Ministry of Health and Social Protection calls on citizens to respect the measures to prevent SARSCOV2 infection. Please be sure to wear a protective mask / barrier, take care of personal hygiene, maintain physical distance.

From October 15, textile masks or barriers become mandatory even in open spaces outside the house, in order to minimize the spread of infection. The Ministry of Health and Social Protection invites all citizens to make it a part of their daily behavior to wear a mask to protect themselves and their relatives.

Contact your family doctor or call the National Emergency number 127 if you suspect you or a loved one is affected by COVID19.

Call the toll free line 0800 40 40 to contact your family doctor, for a specialized and safe psychological service as well as for any other information about COVID19.