Një 4-vjecar në San Antonio, Teksas, ka humbur babain e tij dhe nënën për shkak të koronavirusit për 100 ditë. Raiden Gonzalez është nën kujdesin e gjyshes së tij Rozie Salinas pasi babai i tij vdiq në qershor dhe nëna e tij ndërroi jetë në tetor.

“Raiden të lihet pas, është shumë e vështirë,” tha Salinas për ‘Ëoai’ të enjten. Anëtarët e familjes thanë se babai i tij, Adan Gonzalez, u infektua me koronavirus në punë, doli pozitiv më 3 qershor dhe u shtrua në spital gjashtë ditë më vonë.

Ai ndërroi jetë kur ishte në kujdes intensiv më 26 qershor, pasi ishte “një nga dy të sëmurët në spital”, tha Salinas. Nëna e djalit të ri, Mariah Gonzalez, ishte e shëndetshme deri natën e 5 tetorit kur u dërgua me urgjencë në një spital.

Ajo vdiq të nesërmen në mëngjes, sipas tezes së madhe të djalit Margie Bryant.

Djali ka thënë se dëshiron të “flasë si” dhe “të jetë si” babai i tij dhe nëna e tij, të cilën donte aq shumë që të rikthehej në jetë.

A 4-year-old in San Antonio, Texas, has lost his father and mother to the coronavirus for 100 days. Raiden Gonzalez is under the care of his grandmother Rozie Salinas after his father died in June and his mother passed away in October.

“Raiden is very difficult to leave behind,” Salinas told aioai on Thursday. Family members said his father, Adan Gonzalez, became infected with the coronavirus at work, tested positive on June 3 and was hospitalized six days later.

He died in intensive care on June 26, as he was “one of two patients in the hospital,” Salinas said. The young boy’s mother, Mariah Gonzalez, was healthy until the night of October 5 when he was rushed to a hospital.

She died the next morning, according to son’s great-aunt Margie Bryant.

The boy said he wanted to “talk like” and “be like” his father and mother, whom he wanted so much to bring back to life.