Një sasi prej rekord prej 3 ton e gjysmë drogë është kapur së fundmi në Itali. Droga e kapur ka qenë e llojit kokainë dhe kanabis.

Operacioni i Departamentit të Antimafias Italiane dhe i autoriteteve shqiptare me një skuadër të përbashkët investigative ka çuar në arrestimin e 37 personave mes Italisë e Shqipërisë, ndërsa vlera e drogës së kapur llogaritet të shkojë në 40 milionë euro.

Mësohet se 10 të arrestuar janë në Shqipëri, në zonën e Vlorës dhe Tiranës. Operacioni i përbashkët u krye pas hetimeve të operacioneve të koduar “Kulmi” e “Shefi”.

Gjatë hetimeve janë sekeustruar 3 ton e gjysmë drogë e tipit marijuanë, hashash e kokainë e vlefshme për të përgatitur 7 milionë doza drogë me vlerë 40 milionë euro.

Ndërkohë raportohet se arrestimet po vazhdojnë.

Në orën 12 të paradites së sotme do të mbahet një konferencë e përbashkët shtypi ku do të marrë pjesë Kreu i Antimafias e i Antiterrorizmit Italian Federico Calfiero De Raho, Prokurori Special i Antikorrupsionit e Krimit të Organizuar shqiptar Arben Kraja, Nënnryetari i Eurojust Filippo Spezia, prokurori i Barit Giuseppe Volpe, kreu i Antimafias së Barit Francesco Giannella, e Drejtori i Antimafias Italiane Gjeneral Giuseppe Governale.

 

A record 3 and a half tons of drugs have recently been seized in Italy. The drugs seized were cocaine and cannabis.

The operation of the Italian Anti-Mafia Department and the Albanian authorities with a joint investigative team has led to the arrest of 37 people between Italy and Albania, while the value of the seized drugs is estimated to reach 40 million euros.

It is learned that 10 detainees are in Albania, in the area of ​​Vlora and Tirana. The joint operation was carried out after the investigation of the operations codenamed “Kulmi” and “Shefi”.

During the investigation, 3 and a half tons of marijuana, hashish and cocaine were seized, worth 7 million euros worth of drugs.

Meanwhile, arrests are reportedly continuing.

At 12 o’clock this morning, a joint press conference will be held with the participation of the Head of Antimafia and Italian Anti-Terrorism Federico Calfiero De Raho, Special Prosecutor of Anti-Corruption of Albanian Organized Crime Arben Kraja, Vice President of Eurojust Filippo Spezia, prosecutor of Bar Giuseppe Volpe, Head of Bar Antimafia Francesco Giannella, and Director of Italian Antimafia General Giuseppe Governale.