Një 45-vjeçar britanik ka ndërruar jetë pasi u përpoq të shpëtonte dy vajzat e tij nga mbytja në një nga plazhet e Portugalisë.

45-vjeçari Trevor Pelling u fut me shpejtësi në ujë pasi pa të dy vajzat e tij 12 dhe 9-vjeçare të ishin në vështirësi për shkak të dallgëve të forta në plazhin e Calada, ditën e djeshme.

Sipas asaj që raportuan mediat e huaja, 45-vjeçari pësoi arrest kardiak. Ai u ndihmua të nxirrej në breg, por nuk mundi të shpëtojë pavarësisht dhënies së ndihmës së shpejtë nga një infermiere që ndodhej në plazh. Ai u shpall i vdekur në vendin e ngjarjes, ndërsa vajzat për fat të mirë arritën të shpëtohen.

A 45-year-old British man has died after trying to save his two daughters from drowning on one of Portugal’s beaches.

45-year-old Trevor Pelling quickly plunged into the water after seeing both his 12-year-old and 9-year-old daughters in trouble due to strong waves on Calada beach yesterday.

According to foreign media reports, the 45-year-old suffered cardiac arrest. He was helped ashore but could not escape despite being given first aid by a nurse who was on the beach. He was pronounced dead at the scene, while the girls fortunately managed to escape.