Një grua 47-vjeçare shqiptare humbi jetën pasi u godit me thikë ditën e sotme në Milano.

Disa kalimtarë njoftuan policinë rreth orës 13:00, duke raportuar se një burrë i veshur me të zeza ishte duke ndjekur një prostitutë.

Kur karabinierët arritën në vend shqiptarja nuk ndodhej më në vendin e raportuar ndërsa u gjend pas pak minutash, e shtrirë në tokë dhe e mbuluar nga gjaku pas tre goditjeve me thikë në shpinë dhe dy në këmbë.

Viktima, e identifikuar si Luljeta Heshta, u transportua me urgjencë në spitalin Humanitas ku pavarësisht një ndërhyrjeje kirurgjikale nuk mundi të mbijetonte.

Autoritetet italiane janë vënë në kërkim të agresorit ndërsa Prokuroria Publike e Lodit ka hapur një dosje për nën akuzën e “vrasjes me dashje”.

Sipas prokurorit Domenico Chiaro, “për momentin nuk ka asnjë hipotezë, ndërsa hetimet vazhdojnë”.

Sipas mediave italiane, Heshta ka qenë qytetare me dokumentacion të rregullt në Itali.

 

A 47-year-old Albanian woman lost her life after being stabbed today in Milan.

Several passers-by alerted police around 1pm, reporting that a man dressed in black was pursuing a prostitute.

When the carabinieri arrived in the country, the Albanian woman was no longer in the reported place, as she was found a few minutes later, lying on the ground and covered in blood after three stab wounds to the back and two legs.

The victim, identified as Luljeta Heshta, was transported urgently to Humanitas Hospital where despite a surgical intervention she could not survive.

Italian authorities are looking for the aggressor while the Public Prosecution of Lodi has opened a file on the charge of “premeditated murder”.

According to prosecutor Domenico Chiaro, “at the moment there is no hypothesis, while the investigation continues”.

According to Italian media, Heshta was a citizen with regular documentation in Italy.