Një tërmet i fortë me magnitudë 5.8 të shkallës Rihter goditi gjatë natës Greqinë. Lëkundjet e ndjenë në orën 02:43, në jug të Pylos. Sipas Institutit Gjeodinamik të Observatorit Kombëtar të Athinës, epiqendra e tërmetit ishte vendosur 238 mijë në jug-jug-perëndim të Pylos dhe thellësia fokale e tij u vlerësua në 40 km. Raportohet se lëkundjet u ndjenë në Gjirokastër e deri në Vlorë.

Sondazhi Gjeologjik i Sh.B.A-së fillimisht vlerësoi tërmetin në 6.2R, por më pas e zbriti në 5.8R. Sipas Anketës Gjeologjike të SHBA, epiqendra u raportua 240 kilometra në jug-perëndim të Methoni, me një thellësi fokale prej vetëm 10 kilometra.

Tërmeti u ndje fuqimisht dhe në Kretë, në një pjesë të madhe të Peloponezit në Ishujt Jon dhe në Greqinë Perëndimore. Në të njëjtën kohë, është ndjerë edhe në vende të tjera si Maltë, Itali, Shqipëri, Kroaci dhe Kosovë.

A strong earthquake measuring 5.8 on the Richter scale struck Greece overnight. The tremors were felt at 02:43, south of Pylos. According to the Athens National Observatory’s Geodynamic Institute, the quake’s epicenter was 238,000 south-southwest of Pylos and its focal depth was estimated at 40km. It is reported that the tremors were felt in Gjirokastra and as far as Vlora.

The U.S. Geological Survey initially estimated the quake at 6.2R, but then reduced it to 5.8R. According to the U.S. Geological Survey, the epicenter was reported 240 kilometers south-west of Methoni, with a focal depth of only 10 kilometers.

The quake was also felt strongly in Crete, in large parts of the Peloponnese in the Ionian Islands and in western Greece. At the same time, it has been felt in other countries such as Malta, Italy, Albania, Croatia and Kosovo.