Vijon puna nga strukturat e Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, për lokalizimin, kapjen dhe ndalimin e personave të shpallur në kërkim.

Arrestohet një shtetas i shpallur në kërkim ndërkombëtar, me qëllim ekstradimi drejt Italisë.

Kapen dhe ndalohen 3 shtetas të tjerë të shpallur në kërkim kombëtar për vepra të ndryshme penale.

Specialistët për Hetimin e Narkotikëve dhe Trafiqeve të Paligjshme në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan, në bashkëpunim me Interpol Tirana dhe shërbimet e Komisariatit të Policisë Peqin, pas një pune të mirorganizuar, lokalizuan, kapën dhe arrestuan përkohësisht, me qëllim ekstradimi drejt Italisë, shtetasin shqiptar të shpallur në kërkim ndërkombëtar:

• P. H., 34 vjeç, banues në Peqin.

Kapja dhe ndalimi i tij u bë pasi Gjykata e Brescias, Itali, në datën 26.02.2020, i ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për veprën penale “Trafikimi i lëndëve narkotike”, parashikuar nga Kodi Penal italian.

Veprimet e mëtejshme për këtë shtetas do të kryhen nga Zyra e Interpolit Tiranë.

Në vijim të punës për kapjen dhe ndalimin e personave të shpallur në kërkim kombëtar, specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Elbasan kapën dhe ndaluan shtetasin:

• F. H., 38 vjeç, banues në Elbasan, pasi më datë 13.02.2021, në lagjen “Shënkoll”, Elbasan, nën kërcënimin e një arme zjarri pistolet dhe të një mjeti të mprehtë (thikë), ka vjedhur një market në pronësi të shtetasit F. H.

Specilaistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Librazhd kapën dhe ndaluan shtetasit:

• A. Ç., 31 vjeç, banues në fshatin Polis, Librazhd, të cilin Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan e ka dënuar me 1 vit burg për veprën penale “Dhuna në familje”, pasi gjatë një konflikti ka ushtruar dhunë fizike ndaj xhaxhit të tij.

• Sh. A., 28 vjeç, banues në fshatin Polis, Librazhd, të cilin Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan e ka dënuar me 4 muaj burg për veprën penale “Kundërshtimi i punonjësit të Policisë”, pasi gjatë kohës që punonjësit e Policisë kanë qenë duke ekzekutuar vendimin penal për një të afërm të tij, ai ka kundërshtuar punonjësit e Policisë.

Specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Gramsh, në bashkëpunim me shërbimet e Policisë Peqin dhe Shijak, kapën dhe ndaluan shtetasin:

• E.K., 38 vjeç, banues në fshatin Kotorr, Gramsh, pasi Gjykata e Apelit Durrës ka vendosur masën e sigurisë “Arrest me burg”, për veprën penale “Prodhim dhe shitjen e lëndëve narkotike”.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan, për veprime të mëtejshme.

 

Work continues by the structures of the Local Police Directorate of Elbasan, to locate, apprehend and detain persons declared wanted.

An internationally wanted citizen is arrested for extradition to Italy.

3 other citizens declared nationally wanted for various criminal offenses are arrested and detained.

Specialists for Investigation of Narcotics and Illegal Trafficking in the Local Police Directorate of Elbasan, in cooperation with Interpol Tirana and the services of the Police Commissariat Peqin, after a well-organized work, located, arrested and temporarily, for the purpose of extradition to Italy, the Albanian citizen declared internationally wanted:

• P. H., 34 years old, resident in Peqin.

His arrest and detention was made after the Court of Brescia, Italy, on 26.02.2020, imposed the security measure “Prison arrest”, for the criminal offense “Trafficking in narcotics”, provided by the Italian Criminal Code.

Further actions for this citizen will be carried out by the Interpol Office in Tirana.

Following the work to apprehend and detain persons declared nationally wanted, the Crime Investigation Specialists at the Elbasan Police Commissariat arrested and detained the citizen:

• FH, 38 years old, resident in Elbasan, after on 13.02.2021, in the neighborhood “Shënkoll”, Elbasan, under the threat of a firearm, pistols and a sharp tool (knife), stole a market owned by a citizen FH

Crime Investigation Specialists at the Librazhd Police Station arrested and detained the citizens:

• A. Ç., 31 years old, resident in the village of Polis, Librazhd, whom the Court of the Elbasan Judicial District sentenced to 1 year in prison for the criminal offense “Domestic Violence”, after during a conflict he exercised physical violence against his uncle his.

• Sh. A., 28 years old, resident in the village of Polis, Librazhd, whom the Court of the Elbasan Judicial District sentenced to 4 months in prison for the criminal offense “Objection to a police officer”, because during the time that police officers were executing the decision criminal for a relative of his, he has objected to Police officers.

Specialists for the Investigation of Crime in the Gramsh Police Commissariat, in cooperation with the Peqin and Shijak Police Services, arrested and detained the citizen:

• E.K., 38 years old, resident in the village of Kotorr, Gramsh, after the Court of Appeal of Durrës has imposed the security measure “Prison arrest”, for the criminal offense “Production and sale of narcotics”.

The investigative materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Elbasan Court of First Instance, for further action.