Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar 5 humbje jete në 24 orët e fundit.

Fatkeqësisht, nuk e kanë fituar dot betejën me sëmundjen në dy spitalet Covid, pavarësisht përpjekjeve të mjekëve, një 46 vjeçar nga Gjirokastra pa sëmundje të tjera, një 48 vjeçar nga Tirana pa sëmundje të tjera, një 70 vjeçar nga Durrësi me sëmundje bashkëshoqëruese, një 81 vjeçar dhe një 84 vjeçar, të dy nga Tirana me sëmundje bashkëshoqëruese.

Po ashtu gjatë 24 orëve të fundit ministria njoftoi 140 raste të reja me koronavirus. Gjithashtu, janë shëruar 101 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve në 3480, që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht ne spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 124 pacientë të konfirmuar pozitivë me Covid19, 18 pacientë janë në terapi intensive, 4 prej të cilëve të intubuar.
Në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi”, përveç pacientëve të konfirmuar pozitivë me Covid19, po vijojnë të marrin trajtim edhe pacientë të dyshuar, të cilët po trajtohen sipas protokolleve përkatëse.

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 1657
Durrës 360
Shkodër 253
Fier 129
Vlorë 107
Lezhë 104
Korçë 99
Kukës 96
Elbasan 69
Berat 49
Dibër 35
Gjirokastër 33

The Ministry of Health has announced 5 loss of life in the last 24 hours.

Unfortunately, they could not win the battle with the disease in the two Covid hospitals, despite the efforts of doctors, a 46-year-old from Gjirokastra without other diseases, a 48-year-old from Tirana without other diseases, a 70-year-old from Durrës with concomitant diseases, a 81 years old and an 84 year old, both from Tirana with concomitant diseases.

Also during the last 24 hours the ministry announced 140 new cases of coronavirus. Also, 101 citizens have been cured, bringing the number of cured to 3480, since the beginning of the epidemic.

Currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” 124 patients are being confirmed positive with Covid19, 18 patients are in intensive therapy, 4 of which are intubated.
In the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi”, in addition to the confirmed positive patients with Covid19, suspected patients continue to receive treatment, who are being treated according to the relevant protocols.

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 1657
Durrës 360
Shkodër 253
Fier 129
Vlora 107
Lezha 104
Korça 99
Kukës 96
Elbasan 69
Berat 49
Dibër 35
Gjirokastra 33