Në 24 orët e fundit, kanë rezultuar pozitivë me koronavirus 532 qytetarë në vendin tonë, nga 2,409 testime të kryera në total. 7 pacientë të cilët po merrnin trajtim mjekësor në tre në spitalet COVID nuk kanë mundur ta fitojnë betejën me këtë sëmundje duke e çuar numrin e përgjithshëm të viktimave në 612.

Konkretisht kanë ndërruar jetë: një 58 vjeçar dhe një 62 vjeçar nga Kavaja, një 60 vjeçar nga Durrësi, një 73 vjeçar dhe një 75 vjeçar nga Korça, një 78 vjeçar nga Shkodra, një 85 vjeçare nga Tirana.

Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki: 191 raste në Tiranë, 42 në Durrës, 32 në Krujë, 31 në Elbasan, 28 në Kurbin, 27 në Shkodër, 19 në Sarandë, 17 në Pogradec, 15 në Vlorë, nga 12 raste në Lezhë, Librazhd, 11 në Përmet, nga 9 raste në Kavajë, Mirditë, Tepelenë, nga 8 raste në Devoll, Gjirokastër, Malësi e Madhe, 7 në Gramsh, 6 në Fier, nga 5 raste në Berat, Bulqizë, nga 4 raste në Tropojë, Mallakastër, Mat, nga 2 raste në Skrapar, Delvinë, Has, nga 1 rast në Kukës, Lushnje, Kolonjë.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 100 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 12,767 që nga fillimi i epidemisë. Aktualisht në 3 spitalet COVID, po trajtohen 389 pacientë, 16 në terapi intensive, nga të cilët 4 të intubuar.

“Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i drejtohet të gjithë qytetarëve që janë të konfirmuar ose në pritje të përgjigjes së testit, të qëndrojnë të izoluar, duke respektuar detyrimin e vetekarantinimit. Për çdo shenjë të sëmundjes duhet të kontaktoni mjekun tuaj të familjes.

Nëpërmjet linjës së gjelbër falas 0800 40 40 mund të lidheni me mjekun e familjes dhe të merrni informacionin e nevojshëm për COVID19. Urgjenca Kombëtare është 24/7 në shërbim të pacientëve. Telefononi 127 nëse dyshoni se jeni të prekur nga Covid19 dhe për çdo urgjencë mjekësore”, thuhet në apelin e MSH.

COVID-19 – Statistika (14 Nëntor 2020)
Raste të reja ditore 532
Të shëruar ne 24 orë 100
Të shtruar në spitale 389
Humbje jete në 24 orë 7
Testime ditore 2,409

Testime totale 153,149
Raste pozitive 27,233
Raste të shëruara 12,767
Raste Aktive 13,854
Humbje jete 612

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 6797
Durrës 1170
Fier 1005
Korçë 819
Shkodër 821
Elbasan 730
Vlorë 614
Lezhë 616
Berat 419
Gjirokastër 392
Kukës 329
Dibër 142

In the last 24 hours, 532 citizens in our country have tested positive for coronavirus, out of 2,409 tests performed in total. 7 patients who were receiving medical treatment in three in COVID hospitals could not win the battle with this disease bringing the total number of victims to 612.

Specifically, a 58-year-old and a 62-year-old from Kavaja, a 60-year-old from Durrës, a 73-year-old and a 75-year-old from Korça, a 78-year-old from Shkodra, an 85-year-old from Tirana passed away.

The positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in the following municipalities: 191 cases in Tirana, 42 in Durrës, 32 in Kruja, 31 in Elbasan, 28 in Kurbin, 27 in Shkodra, 19 in Saranda, 17 in Pogradec, 15 in Vlora, from 12 cases in Lezha, Librazhd, 11 in Përmet, from 9 cases in Kavaja, Mirdita, Tepelena, from 8 cases in Devoll, Gjirokastra, Malësi e Madhe, 7 in Gramsh, 6 in Fier, from 5 cases in Berat, Bulqiza, from 4 cases in Tropoja, Mallakastër, Mat, from 2 cases in Skrapar, Delvinë, Has, from 1 case in Kukës, Lushnje, Kolonjë.

In the last 24 hours, 100 citizens have been cured, bringing the number of cured to 12,767 since the beginning of the epidemic. Currently in 3 COVID hospitals, 389 patients are being treated, 16 in intensive therapy, of which 4 are intubated.

“The Ministry of Health and Social Protection addresses all citizens who are confirmed or awaiting the answer to the test, to remain isolated, respecting the obligation of self-quarantine. For any signs of illness you should contact your family doctor.

Through the toll free line 0800 40 40 you can contact your family doctor and get the necessary information about COVID19. The National Emergency is 24/7 at the service of patients. Call 127 if you suspect that you are affected by Covid19 and for any medical emergency “, it is said in the appeal of the Ministry of Health.

COVID-19 – Statistics (14 November 2020)
New daily cases 532
Healed in 24 hours 100
Hospitalized 389
Loss of life in 24 hours 7
Daily tests 2,409

Total tests 153,149
Positive cases 27,233
Healed cases 12,767
Active Cases 13,854
Loss of life 612

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 6797
Durrës 1170
Fier 1005
Korça 819
Shkodër 821
Elbasan 730
Vlora 614
Lezha 616
Berat 419
Gjirokastra 392
Kukës 329
Dibër 142