Detaje të reja dalin në dritë nga vetëflijimi i nënës dhe së bijës së saj që tronditi Tiranës mbrëmjen e djeshme (2 korrik).

Ka qenë kunati i Zhaneta Josifit ai që është shprehur se kishte më shumë se dy muaj që nuk e shikonte këtë të fundit.

Sipas tij ajo nuk e lejonte që të dilte as vajzën e saj, Anisa Josifin.

Ai shton se ato janë rekrutuar në Përmes si fillim dhe më pas mësimet i kanë marrë te qendra në zonën e Selvisë në kryeqytet.

Kunati i Zhanetës:

Kisha më shume se 2 muaj që nuk i shihja fare Zhanetën dhe Blertën. I shkova në shtëpi kërkova Anisën me tha nuk e lëmë të dalë se nuk ka bërë ditët e Zotit. Anisën kisha që në mars të 2019 që nuk e shikoja fare. I kam folur dhe për punën e fesë, por me urrenin. Në fillim janë rekrutuar në Përmet pastaj librat i kanë marrë tek një qendër te Selvia. Dy javë më parë shkova të takoja posaçërisht Anisën, por nuk me lejuan me ndaluan tek dera. Ato nuk ushqeheshin.
Ndërkohë, 34-vjeçarja Blerta Josifi është transferuar te urgjenca e psikiatrisë dhe është në gjendje të stabilizuar shëndetësore.

Ajo në dëshminë para grupit hetimor është shprehur se: Ju nuk e keni idenë se sa sakrifica bëjmë ne për të arritur ringjalljen.

New details come to light from the self-sacrifice of the mother and her daughter that shocked Tirana last night (July 2).

It was Zhaneta Josif’s brother-in-law who said she had not seen the latter for more than two months.

According to him, she did not allow her daughter, Anisa Josif, to come out either.

He adds that they were recruited in Përme as a start and then the lessons were taken at the center in the area of ​​Selvia in the capital.

Jeanette’s brother-in-law:

I had not seen Janeta and Blerta for more than 2 months. I went home and asked Anisa to tell me not to let her go because she had not done God’s days. I had Anisa since March 2019 that I didn’t watch at all. I also talked to them about the work of religion, but they hated me. At first they were recruited in Përmet, then they took the books to a center in Selvia. Two weeks ago I went to meet Anisa specifically, but they wouldn’t let me stop at the door. They were not fed.
Meanwhile, 34-year-old Blerta Josifi has been transferred to the psychiatric emergency department and is in stable health.

She testified before the investigative group that: You have no idea how many sacrifices we make to achieve the resurrection.