Një tërmet me magnitudë 6.5 të shkallës rihter ka rënë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Tërmeti i regjistruar rreth orës 6 pasdite sipas orës lokale kishte epiqendrën 44 milje nga perëndimi i Challis në Idaho.

Sipas mediave amerikane lëkundjet ishin të forta por nuk raportohet për lëndime në njerëz apo dëme të konsiderueshme.

Pak më vonë u regjistrua edhe një paslëkundje e fuqishme me magnitudë 4.5 të shkallës rihter. Departamenti i policisë bëri me dije se nuk ka telefonata për ndihmë.

Tërmeti më i madh dhe më i dëmshëm në historinë e Idaho ndodhi në vitin 1983 kur një tërmet me magnitudë 6.9 tronditi qytetin Challis, sipas Zyrës së Menaxhimit të Emergjencave në Idaho. Dy nxënës të një shkolle humbën jetën pasi mbetën nën gërmadhat e ndërtesës. Tërmeti i vitit 1983 shkaktoi rreth 12.5 milion dollarë dëme.

Ja disa pamje nga tërmeti:

An earthquake measuring 6.5 on the Richter scale has fallen in the United States. The recorded earthquake around 6pm local time had the epicenter 44 miles west of Challis in Idaho.

According to US media, the shakes were strong but no injuries or significant damage was reported.

Shortly thereafter, a powerful aftershock of magnitude 4.5 of the Richter scale was recorded. The police department said there were no calls for help.

The largest and most damaging earthquake in Idaho’s history occurred in 1983 when a 6.9 magnitude earthquake shook the city of Challis, according to the Idaho Emergency Management Office. Two students at a school lost their lives after remaining under the rubble of the building. The 1983 earthquake caused about $ 12.5 million in damage.