Gjashtë oficerë policie kanë humbur jetën nga koronavirusi në Shqipëri që nga nisja e pandemisë. Burime nga Policia e Shtetit konfirmuan për klan se këta oficerë të infektuar me Covid-19, nuk e kanë fituar dot betejën me virusin. Ata janë të moshës 45-60 vjeç.

Nga 6 policët që kanë ndërruar jetë nga koronavirusi, 4 prej tyre ishin me sëmundje shoqëruese. Por Covid-19 vijon të përhapet në radhët e uniforamve blu, ku vetëm ditët e fundit janë konfirmuar disa të infektuar në Tiranë, Korçë, Lezhë dhe Elbasan.

Në total janë 198 efektivë të prekur nga koronavirusi, ku 46 prej tyre janë ende aktivë.

Shumë oficerë të tjerë janë në karantinë, për shkak se kanë pasur kontakte me policët që kanë rezultuar pozitivë ditët e fundit.

Ata presin rezultatin e tamponit nga ISHP dhe nuk mund të dalin nga banesa. Numri më i lartë i policëve të infektuar me covid rezulton se është Tirana dhe më pas vjen Elbasani.

Pjesa më e madhe rezultojnë të infektuar nga marrëdheniet në punë, ndërsa të tjerët nga kontaktet familjare.

Six police officers have lost their lives to the coronavirus in Albania since the pandemic began. Sources from the State Police confirmed to the clan that these officers, infected with Covid-19, could not win the battle with the virus. They are aged 45-60 years.

Of the 6 police officers who died from coronavirus, 4 of them had concomitant diseases. But Covid-19 continues to spread in the ranks of blue uniforms, where only in recent days have been confirmed some infected in Tirana, Korca, Lezha and Elbasan.

In total there are 198 effectives affected by the coronavirus, of which 46 of them are still active.

Many other officers are in quarantine, because they have had contacts with police officers who have tested positive in recent days.

They are waiting for the buffer result from the IPH and cannot leave the apartment. The highest number of police officers infected with covid turns out to be Tirana and then comes Elbasan.

Most turn out to be infected from work relationships, while others from family contacts.