Protesta në ShBA duket se ka dalë jashtë kontrollit dhe ndërtesa e Kapitolit është në duart e mbështetësve të Trump. Siç shihet dhe në videot e mediave ndërkombëtare, protestues të shumtë ndodhen aktualisht brenda ambienteve të Kongresit në Washington.

Dyert e Shtëpisë janë mbyllur dhe një alarm emergjent nga policia e Kapitolit sapo transmetoi të njëjtën gjë, raporton cnn.

“Për shkak të një kërcënimi të brendshëm në ndërtesë, strehohuni në zyrën më të afërt dhe qëndroni të qetë”, njoftoi policia e kryeqytetit amerikan, Uashington.

Policia e Capitol Hill po bllokon gjithashtu këdo që të lëvizë nga ndërtesat e zyrës së Senatit në ndërtesën e Kapitolit të SHBA. Ka tunele nëntokësore që lidhin ndërtesat e zyrave me ndërtesën e Kapitolit që senatorët, stafi dhe gazetarët përdorin për të udhëtuar para dhe prapa.

Kjo ka bërë që të reagoi edhe presidenti amerikan, Donald Trump duke pohuar se “Kjo është e gabuar dhe ne nuk jemi këta”.

Ai u bëri thirrje demonstruesve të jenë paqësorë “dhe të përdorin të drejtat tuaja të amendamentit të parë”.

Ndryshe, Kongresi Amerikan gjatë ditës së sotme është dashur të konfirmojë fitoren e demokratit, Joe Bidenit.

The protest in the US seems to have spiraled out of control and the Capitol building is in the hands of Trump supporters. As can be seen in the videos of the international media, numerous protesters are currently inside the premises of the Congress in Washington.

The doors of the House have been closed and an emergency alarm from the Capitol police just transmitted the same thing, reports cnn.

“Because of an internal threat to the building, take shelter in the nearest office and stay calm,” said police in the U.S. capital, Washington.

Capitol Hill police are also blocking anyone moving from Senate office buildings to the U.S. Capitol building. There are underground tunnels connecting office buildings with the Capitol building that senators, staff and journalists use to travel back and forth.

This has led to the reaction of the American president, Donald Trump, claiming that “This is wrong and we are not these”.

He called on the demonstrators to be peaceful “and to exercise their rights under the first amendment”.

Otherwise, the US Congress today had to confirm the victory of the Democrat, Joe Biden.