Shkon në 8 numri i personave të arrestuar për vrasjen e shqiptarit Armando Beqiri në Islandë. Mediat në Reikjavik shkruajnë se mbrëmjen e djeshme janë prangosur 4 persona të tjerë, përpos 3 që u kapën të dielën dhe njërit që ishte në paraburgim, që dyshohet se ka lidhje me ngjarjen. Katër personat u arrestuan në kryeqytetin islandez.

“Policia ka arrestuar katër persona të tjerë në lidhje me hetimin për vrasjen në fundjavën e kaluar. Nuk është e mundur të jepen informacione të mëtejshme për çështjen në këtë moment” deklaron policia. Ndërkohë që njëri nga tre burrat e arrestuar të dielën ka apeluar arrestimin. “Nuk kam asnjë lidhje me vrasjen” ka deklaruar ai.

Margeir Sveinsson, ndihmës shefi i policisë në Reikjavik gjatë një prononcimi për mediat në Islandë u shpreh “Ne kemi sekuestruar sende të ndryshme por unë nuk komentoj se cilat janë ato. Ne kemi biseduar me palë të ndryshme, si dëshmitarë dhe të tjerë, por unë nuk mund të jap më shumë informacion” tha ai.

Armando Beqiri u ekzekutua mbrëmjen e së shtunës në hyrje të shtëpisë. Ai ishte një nga pronarët e një kompanie sigurie private, ndërsa la pas gruan shtatzënë dhe një fëmijë të mitur.

Shqiptari që kishte disa vite në Islandë, sipas medieve bazuar te informacionet nga policia nuk kishte konflikte, ndërsa njëri nga të arrestuarit për ngjarjen është lituanez i njohur në Reikjavik për lidhje me botën e krimit.

The number of people arrested for the murder of the Albanian Armando Beqiri in Iceland goes to 8. The media in Reykjavik write that 4 other people were handcuffed last night, except for 3 who were arrested on Sunday and one who was in custody, who is suspected to be related to the event. Four people were arrested in the Icelandic capital.

“Police have arrested four other people in connection with the investigation into the murder last weekend. It is not possible to provide further information on the case at this time, “said the police. While one of the three men arrested on Sunday has appealed the arrest. “I have nothing to do with the murder,” he said.

Margeir Sveinsson, Assistant Chief of Police in Reykjavik, told a news conference in Iceland: “We have seized various items but I do not comment on what they are. “We have talked to different parties, as witnesses and others, but I can not give more information,” he said.

Armando Beqiri was executed on Saturday evening at the entrance of the house. He was one of the owners of a private security company, leaving behind a pregnant wife and a minor child.

The Albanian who had been in Iceland for several years, according to the media based on information from the police, had no conflicts, while one of those arrested for the event is a Lithuanian known in Reykjavik for his connection to the underworld.