Ministria e Shëndetësisë: 2044 testime, 81 të shëruar, 410 raste të reja dhe 8 humbje jete në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën thirrje të gjithë qytetarëve të respektojnë rregullat e higjienës, distancimit fizik dhe mbajtjen e maskës në çdo ambient jashtë shtëpisë.

Në 24 orët e fundit, në vendin tonë janë kryer 2,044 testime, prej të cilave 485 janë testime jnë kryer për arsye depistimi.
Kanë rezultuar pozitivë me virusin SARS COV2, 410 qytetarë në 24 orët e fundit. Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki:
265 raste në Tiranë, 15 në Durrës, 13 në Elbasan, 12 në Shkodër, 10 në Korçë, 9 në Sarandë, 8 në Gramsh, nga 7 raste në Lushnje, Vlorë, Mat, Pogradec, 6 në Vlorë, 5 në Kuçovë, nga 4 raste në Bulqizë, Krujë, Devoll, nga 3 raste në Fier, Tropojë, Berat, Tepelenë, Dibër, Malësi e Madhe, nga 2 raste në Kukës, Mallakastër, Gjirokastër, nga 1 rast në Përmet, Kurbin, Lezhë.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 81 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 12,574 që nga fillimi i epidemisë.
Aktualisht në 3 spitalet COVID, po trajtohen 373 pacientë, 17 në terapi intensive, nga të cilët 4 të intubuar.

Me gjithë përpjekjet e mjekëve, në 24 orët e fundit, kanë humbur jetën 8 qytetarë me Sars-Cov2 pozitiv në spitalet COVID: Një 65 vjeçar nga Kavaja, një 68 vjeçar nga Kurbini, dy 76 vjeçar nga Tirana, një 64 vjeçare dhe një 67 vjeçare nga Elbasani, një 74 vjeçar nga Kuçova, një 80 vjeçar nga Fieri.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i drejtohet të gjithë qytetarëve që janë të konfirmuar ose në pritje të përgjigjes së testit, të qëndrojne të izoluar, duke respektuar detyrimin e vetekarantinimit. Për çdo shenjë të sëmundjes duhet të kontaktoni mjekun tuaj të familjes. Nëpërmjet linjës së gjelbër falas 0800 40 40 mund të lidheni me mjekun e familjes dhe të merrni informacionin e nevojshëm për COVID19.
Urgjenca Kombëtare është 24/7 në shërbim të pacientëve. Telefononi 127 nëse dyshoni se jeni të prekur nga Covid19 dhe për çdo urgjencë mjekësore.

Ministry of Health: 2044 tests, 81 cured, 410 new cases and 8 loss of life in the last 24 hours

The Ministry of Health and Social Protection calls on all citizens to respect the rules of hygiene, physical distancing and wearing a mask in any environment outside the home.

In the last 24 hours, 2,044 tests have been performed in our country, of which 485 tests have been performed for screening reasons.
410 citizens have tested positive for SARS COV2 virus in the last 24 hours. Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in these municipalities:
265 cases in Tirana, 15 in Durrës, 13 in Elbasan, 12 in Shkodra, 10 in Korça, 9 in Saranda, 8 in Gramsh, from 7 cases in Lushnje, Vlora, Mat, Pogradec, 6 in Vlora, 5 in Kuçova, from 4 cases in Bulqiza, Kruja, Devoll, from 3 cases in Fier, Tropoja, Berat, Tepelena, Dibra, Malësi e Madhe, from 2 cases in Kukës, Mallakastër, Gjirokastër, from 1 case in Përmet, Kurbin, Lezha.

In the last 24 hours, 81 citizens have been cured, bringing the number of cured to 12,574 since the beginning of the epidemic.
Currently in 3 COVID hospitals, 373 patients are being treated, 17 in intensive therapy, of which 4 are intubated.

Despite the efforts of doctors, in the last 24 hours, 8 citizens with Sars-Cov2 positive have lost their lives in COVID hospitals: a 65 year old from Kavaja, a 68 year old from Kurbin, two 76 years old from Tirana, a 64 year old and a 67 year old from Elbasan, a 74 year old from Kuçova, an 80 year old from Fieri.

The Ministry of Health and Social Protection addresses all citizens who are confirmed or awaiting the answer to the test, to remain isolated, respecting the obligation of self-quarantine. For any signs of illness you should contact your family doctor. Through the toll free line 0800 40 40 you can contact your family doctor and get the necessary information about COVID19.
The National Emergency is 24/7 at the service of patients. Call 127 if you suspect you are affected by Covid19 and for any medical emergencies.