Në 24 orët e fundit Ministria e Shëndetësisë raportoi se 8 pacientë kanë humbur jetën nga koronavirusi.

Autoritetet shëndetësore bëjnë me dije se janë realizuar 2997 teste, prej të cilave kanë rezultuar pozitiv 562 persona.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 274 pacientë, 23 në terapi intensive nga të cilët 3 pacientë janë të intubuar

Ndërsa 24 orët e fundit janë shëruar 321 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 37,648 që nga fillimi i epidemisë.

Njoftimi-Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel qytetarëve, respektoni rregullat për të parandaluar përhapjen e COVID-19. Shmangni grumbullimet dhe ruani distancimin fizik; vendosni maska mbrojtëse në çdo ambient jashtë shtëpisë; kujdesuni për higjenën vetjake.

Situata e COVID19 në 24 orët e fundit paraqitet si vijon:

Janë kryer 2997 testime dhe kanë rezultuar pozitivë 562 qytetarë. Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki:
172 raste në Tiranë, 41 në Vlorë, 37 në Durrës, 25 në Shkodër, 21 në Sarandaë, 20 në Lushnje, 19 në Kurbin, 18 në Krujë, 17 në Lezhë, nga 16 raste në Fier, Kamëz, 15 në Kavajë, 14 në Berat, 12 në Dibër, 11 në Elbasan, 9 në Divjakë, 7 në Mat, nga 6 raste në Kukës, Delvinë, Ura Vajgurore, Prrenjas, Kuçovë, Vorë, 5 në Cerrik, nga 4 raste në Pukë, Librazhd, Gjirokastër, Bulqizë, nga 3 raste në Has, Pogradec, Vau i Dejës, Selenicë, Patos, nga 2 raste në Mirditë, Rrogozhinë, Mallakastër, Përmet, Tepelenë, Klos, Gramsh, nga 1 rast në Korçë, Devoll, Malësi e Madhe, Shijak, Skrapar, Libohovë.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 321 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 37,648 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 274 pacientë, 23 në terapi intensive nga të cilët 3 pacientë janë të intubuar.
Fatkeqësisht me gjithë përpjekjet e mjekëve 8 qytetarë nuk e kanë fituar betejën me COVID19: 2 qytetar nga Tirana, 1 qytetar nga Skrapari, 1 qytetar nga Lushnja, 1 qytetar nga Durrësi, 1 qytetar nga Cerriku, 1 qytetar nga Fier, 1 qytetar nga Hasi, të moshave 72-86 vjeç.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.
Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes për të kryer testimin si dhe për ndjekjen dhe trajtimin ambulator në banesë.
Telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40 për të mësuar mjekun tuaj të familjes dhe për të kontaktuar me të. Gjithashtu, telefononi në numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

COVID-19 – Statistika (10 Janar 2021)
Raste të reja ditore 562
Të shëruar në 24 orë 321
Të shtruar në spitale 274
Humbje jete në 24 orë 8
Testime ditore 2997

Testime totale 291,804
Raste pozitive 63,595
Raste të shëruara 37,648
Raste Aktive 24,706
Humbje jete 1241

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 14275
Fier 1805
Shkodër 1336
Durrës 1303
Lezhë 1003
Vlorë 1004
Korçë 902
Elbasan 901
Berat 811
Dibër 520
Gjirokastër 444
Kukës 402

 

In the last 24 hours the Ministry of Health reported that 8 patients have lost their lives to coronavirus.

The health authorities inform that 2997 tests have been performed, out of which 562 people have tested positive.

Currently in 4 COVID hospitals, 274 patients are being treated, 23 in intensive therapy of which 3 patients are intubated

In the last 24 hours, 321 citizens have been cured, bringing the number of cured people to 37,648 since the beginning of the epidemic.

Notice – The Ministry of Health and Social Protection appeals to citizens to respect the rules to prevent the spread of COVID-19. Avoid clutter and maintain physical distancing; put protective masks in any environment outside the house; take care of personal hygiene.

The situation of COVID19 in the last 24 hours is presented as follows:

2997 tests were performed and 562 citizens tested positive. Confirmed positive cases have been identified in the following municipalities:
172 cases in Tirana, 41 in Vlora, 37 in Durrës, 25 in Shkodra, 21 in Saranda, 20 in Lushnje, 19 in Kurbin, 18 in Kruja, 17 in Lezha, out of 16 cases in Fier, Kamza, 15 in Kavaja, 14 in Berat, 12 in Dibër, 11 in Elbasan, 9 in Divjakë, 7 in Mat, from 6 cases in Kukës, Delvinë, Ura Vajgurore, Prrenjas, Kuçovë, Vora, 5 in Cerrik, from 4 cases in Puka, Librazhd, Gjirokastër, Bulqiza, from 3 cases in Has, Pogradec, Vau i Dejës, Selenica, Patos, from 2 cases in Mirditë, Rrogozhinë, Mallakastër, Përmet, Tepelena, Klos, Gramsh, from 1 case in Korçë, Devoll, Malësi e Madhe, Shijak, Skrapar, Libohova.

In the last 24 hours 321 citizens have been cured, bringing the number of cured to 37,648 since the beginning of the epidemic.

Currently in 4 COVID hospitals, 274 patients are being treated, 23 in intensive therapy of which 3 patients are intubated.
Unfortunately, despite the efforts of doctors, 8 citizens did not win the battle with COVID19: 2 citizens from Tirana, 1 citizen from Skrapar, 1 citizen from Lushnja, 1 citizen from Durrës, 1 citizen from Cerrik, 1 citizen from Fier, 1 citizen from Hasi , aged 72-86 years.

The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.
The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any signs of the disease and to contact for any doubt with the family doctor to perform the testing as well as for the follow-up and outpatient treatment in the apartment.
Call the green line 0800 40 40 to find out and contact your GP. You can also call the unique National Emergency Number 127 when you suspect you have signs of illness and need to be tested for COVID19 or if you need specialist inpatient treatment at COVID hospitals.

COVID-19 – Statistics (10 January 2021)
New daily cases 562
Healed in 24 hours 321
Hospitalized 274
Loss of life in 24 hours 8
Daily testing 2997

Total tests 291,804
Positive cases 63,595
Healed cases 37,648
Active Cases 24,706
Loss of life 1241

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 14275
Fier 1805
Shkodër 1336
Durrës 1303
Lezha 1003
Vlora 1004
Korça 902
Elbasan 901
Berat 811
Dibër 520
Gjirokastra 444
Kukës 402