COVID19/ Ministria e Shëndetësisë: 2.137 testime, 365 të shëruar, 644 raste të reja dhe 8 humbje jete në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel të shmangni lëvizjet e panevojshme dhe të kufizohen kontaktet, për të parandaluar përhapjen e COVID19. Të gjithë qytetarët duhet të respektojnë me përpikmëri rregullat, duke mos e ulur asnjë moment vigjilencën për ruajtjen e distancimit fizik, mbajtjen e maskës në çdo ambient jashtë shtëpisë dhe kujdesin për higjenën. Ju bëjmë thirrje qytetarëve të shmangin deryrimisht çdo lloj grumbullimi mbi 10 persona.
Ju informojmë për situatën e covid19 në 24 orët e fundit në vend.
Janë kryer 2.137 testime, prej të cilave 410 janë testime janë kryer për arsye depistimi.
Në 24 orët e fundit kanë rezultuar pozitivë 644 qytetarë. Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki:
258 raste në Tiranë, 48 në Fier, 44 në Elbasan, 38 në Shkodër, 26 në Lushnje, 23 në Sarandë, 22 në Durrës, 21 në Përmet, 19 në Pogradec, 16 në Berat, 15 në Gjirokastër, nga 13 raste në Kukës, Kavajë, nga 10 raste në Kurbin, Mirditë, Tepelenë, 9 në Mat, 8 në Gramsh, 7 në Kuçovë, 6 në Korçë, 5 në Mallakastër, nga 4 raste në Krujë, Lezhë, Has, Vlorë, Delvinë, 2 në Bulqizë, 1 në Dibër.
Në 24 orët e fundit janë shëruar 365 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 17.031 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 3 spitalet COVID, po trajtohen 461 pacientë, 19 në terapi intensive, 7 pacientë janë të intubuar.
Me gjithë përpjekjet e mjekëve, në 24 orët e fundit, kanë humbur jetën 8 qytetarë me Sars-Cov2 pozitiv në spitalet COVID:
4 qytetar nga Durrësi, 2 qytetar nga Tirana, 1 qytetar nga Fieri, 1 qytetar nga Kuçova, të moshave nga 48 në 73 vjeç.
Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.
U drejtohemi me një një apel për të gjithë qytetarët që të bashkëpunojnë në kufizimin e përhapjes së infeksionit, duke respektuar rregullat, duke mbajtur maskën, duke shmangur grumbullimet, duke ruajtur distancën dhe higjienën.
Për çdo shenjë të sëmundjes duhet të kontaktoni mjekun tuaj të familjes. Nëpërmjet linjës së gjelbër falas 0800 40 40 mund të lidheni me mjekun e familjes dhe të merrni informacionin e nevojshëm për COVID19.
Urgjenca Kombëtare është 24/7 në shërbim 24/7. Telefononi 127 nëse dyshoni se jeni të prekur nga Covid19 dhe për çdo urgjencë mjekësore.

COVID19 / Ministry of Health: 2,137 tests, 365 cured, 644 new cases and 8 loss of life in the last 24 hours

The Ministry of Health and Social Protection appeals to you to avoid unnecessary movements and to limit contacts, to prevent the spread of COVID19. All citizens must strictly observe the rules, not lowering at any moment the vigilance for maintaining physical distance, keeping the mask in any environment outside the home and taking care of hygiene. We call on citizens to avoid any kind of gathering of more than 10 people.
We inform you about the situation of covid19 in the last 24 hours in the country.
2,137 tests were performed, of which 410 were tests for screening reasons.
In the last 24 hours, 644 citizens have tested positive. Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in these municipalities:
258 cases in Tirana, 48 in Fier, 44 in Elbasan, 38 in Shkodra, 26 in Lushnje, 23 in Saranda, 22 in Durrës, 21 in Përmet, 19 in Pogradec, 16 in Berat, 15 in Gjirokastra, out of 13 cases in Kukës , Kavaja, out of 10 cases in Kurbin, Mirdita, Tepelena, 9 in Mat, 8 in Gramsh, 7 in Kuçova, 6 in Korça, 5 in Mallakastër, out of 4 cases in Krujë, Lezhë, Has, Vlora, Delvinë, 2 in Bulqiza , 1 in Debar.
In the last 24 hours, 365 citizens have been cured, bringing the number of cured people to 17,031 since the beginning of the epidemic.

Currently in 3 COVID hospitals, 461 patients are being treated, 19 in intensive therapy, 7 patients are intubated.
Despite the efforts of doctors, in the last 24 hours, 8 citizens with Sars-Cov2 positive have lost their lives in COVID hospitals:
4 citizens from Durrës, 2 citizens from Tirana, 1 citizen from Fieri, 1 citizen from Kuçova, aged 48 to 73 years.
The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.
We appeal to all citizens to cooperate in limiting the spread of infection, respecting the rules, wearing a mask, avoiding crowds, maintaining distance and hygiene.
For any signs of illness you should contact your family doctor. Through the toll free line 0800 40 40 you can contact your family doctor and get the necessary information about COVID19.
The National Emergency is 24/7 in service 24/7. Call 127 if you suspect you are affected by Covid19 and for any medical emergencies.