Pesë pacientë kanë humbur jetën si pasojë e koronavirusit.

Mësohet se një nga viktimat është i moshës 26-vjeç.

Ministria e Shëndetësisë raportoi se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 3511 testime, prej të cilave rezultuan pozitivë 833 persona.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 286 pacientë, 18 në terapi intensive nga të cilët 3 pacientë janë të intubuar.

Ndërkohë në 24 orët e fundit janë shëruar 506 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 43,890 që nga fillimi i epidemisë.

Situata e COVID-19 në 24 orët e fundit:

Janë kryer 3511 testime dhe kanë rezultuar pozitivë 833 qytetarë.
Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki:
349 raste në Tiranë, 42 në Elbasan, 34 në Durrës, 30 në Shkodër, 26 në Kavajë, nga 25 raste në Kurbin, Vlorë, 23 në Krujë, nga 20 raste në Lushnje, Berat, 17 në Lezhë, nga 15 raste në Kamëz, Kuçovë, 14 në Korçë, nga 12 raste në Fier, Kukës, Gramsh, 9 në Ura Vajgurore, nga 8 raste në Mirditë, Sarandë, nga 7 raste në Mallakastër, Mat, Tepelenë, nga 6 raste në Malësi e Madhe, Patos, nga 5 raste në Tropojë, Delvinë, Bulqizë, Kolonjë, nga 4 raste në Has, Rrogozhinë, Gjirokastër, Belsh, Dibër, Peqin, Memaliaj, Shijak, Vorë, nga 3 raste në Pogradec, Divjakë, Selenicë, Cerrik, Poliçan, nga 2 raste në Pukë, Librazhd, Roskovec, Dropull, Këlcyrë, nga 1 rast në Prrenjas, Himarë, Skrapar.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 506 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 43,890 që nga fillimi i epidemisë.
Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 286 pacientë, 18 në terapi intensive nga të cilët 3 pacientë janë të intubuar.

Me gjithë përpjekjet e stafit mjekësor, 5 qytetarë e kanë humbur betejën me COVID19 në spitalet COVID. 2 qytetarë nga Tirana, 1 qytetar nga Korça, 1 qytetare nga Mati, 1 qytetar nga Kruja, të moshave 26- 70 vjeç. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes për të kryer testimin si dhe për ndjekjen dhe trajtimin ambulator në banesë. Telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40 për të mësuar mjekun tuaj të familjes dhe për të kontaktuar me të. Gjithashtu, telefononi në numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

COVID-19 – Statistika (24 Janar 2021)
Raste të reja ditore 833
Të shëruar në 24 orë 506
Të shtruar në spitale 286
Humbje jete në 24 orë 5
Testime ditore 3511

Testime totale 334,798
Raste pozitive 72,274
Raste të shëruara 43,890
Raste Aktive 27,069
Humbje jete 1315

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 15841
Fier 1981
Durrës 1505
Shkodër 1344
Elbasan 1149
Vlorë 1045
Lezhë 1000
Korçë 914
Berat 834
Gjirokastër 541
Dibër 501
Kukës 414

Five patients lost their lives as a result of the coronavirus.

It is learned that one of the victims is 26 years old.

The Ministry of Health reported that during the last 24 hours 3511 tests were performed, of which 833 people tested positive.

Currently in 4 COVID hospitals, 286 patients are being treated, 18 in intensive therapy of which 3 patients are intubated.

Meanwhile, in the last 24 hours, 506 citizens have been cured, bringing the number of cured people to 43,890 since the beginning of the epidemic.

The situation of COVID-19 in the last 24 hours:

3511 tests were performed and 833 citizens tested positive.
Confirmed positive cases have been identified in the following municipalities:
349 cases in Tirana, 42 in Elbasan, 34 in Durrës, 30 in Shkodra, 26 in Kavaja, 25 cases in Kurbin, Vlora, 23 in Kruja, 20 cases in Lushnje, Berat, 17 in Lezha, 15 cases in Kamza , Kuçovë, 14 in Korçë, from 12 cases in Fier, Kukës, Gramsh, 9 in Ura Vajgurore, from 8 cases in Mirditë, Sarandë, from 7 cases in Mallakastër, Mat, Tepelena, from 6 cases in Malësi e Madhe, Patos, from 5 cases in Tropoja, Delvina, Bulqiza, Kolonja, from 4 cases in Has, Rrogozhina, Gjirokastra, Belsh, Dibra, Peqin, Memaliaj, Shijak, Vora, from 3 cases in Pogradec, Divjaka, Selenica, Cerrik, Polican, from 2 cases in Puka, Librazhd, Roskovec, Dropull, Këlcyrë, from 1 case in Prrenjas, Himara, Skrapar.

In the last 24 hours 506 citizens have been cured, bringing the number of cured to 43,890 since the beginning of the epidemic.
Currently in 4 COVID hospitals, 286 patients are being treated, 18 in intensive therapy of which 3 patients are intubated.

Despite the efforts of the medical staff, 5 citizens have lost the battle with COVID19 in the COVID hospitals. 2 citizens from Tirana, 1 citizen from Korça, 1 citizen from Mati, 1 citizen from Kruja, aged 26-70 years. The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.

The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any signs of the disease and to contact for any doubt with the family doctor to perform the testing as well as for the follow-up and outpatient treatment in the apartment. Call the green line 0800 40 40 to find out and contact your GP. You can also call the unique National Emergency Number 127 when you suspect you have signs of illness and need to be tested for COVID19 or if you need specialist inpatient treatment at COVID hospitals.

COVID-19 – Statistics (24 January 2021)
New daily cases 833
Healed in 24 hours 506
Hospitalized 286
Loss of life in 24 hours 5
Daily testing 3511

Total testing 334,798
Positive cases 72,274
Healed cases 43,890
Active Cases 27,069
Loss of life 1315

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 15841
Fier 1981
Durrës 1505
Shkodër 1344
Elbasan 1149
Vlora 1045
Lezha 1000
Korça 914
Berat 834
Gjirokastra 541
Dibër 501
Kukës 414