Në 24 orët e fundit në Shqipëri janë regjistruar 9 viktima, shifër e njëjtë me ditën e djeshme. Me gjithë përpjekjet e mjekëve e kanë humbur jetën në 2 spitalet Covid: Një 44 vjeçar, një 70 vjeçar, 71 vjeçar, 78 vjeçar, dhe dy qytetare 84 vjeçare nga Tirana, 67 vjeçar nga Mallakastra, 74 vjeçar dhe 82 vjeçar nga Korça, me sëmundje bashkëshoqëruese. Rastet e reja me koronavirus sot janë 321. Edhe pse krahasuar me 24 orët e kaluara, që ishin 327, shifra është më e ulët, sërish niveli i infektimeve është shumë i lartë. Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 1446 testime, nga të cilët kanë rezultuar pozitivë 321 qytetarë të prekur nga virusi SARS-COV2.

Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki: 173 raste në Tiranë, 22 në Kavajë, nga 12 raste në Korçë, Pogradec, 11 në Fier, 10 në Vlorë, 9 në në Elbasan, nga 7 raste në Shkodër, Lushnje, Gramsh, nga 6 raste në Durrës, Sarandë, nga 4 raste në Berat, Mat, Kuçovë, nga 3 raste në Lezhë, Gjirokastër, Përmet, nga 2 raste në Krujë, Kurbin, Has, Mallakastër, Kamëz, Peqin, Kolonjë, nga 1 rast në Pukë, Mirditë, Delvinë, Dibër. Në 24 orët e fundit janë shëruar 121 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve në 11,367 që nga fillimi i epidemisë.

121 persona janë shëruar, ndërsa 328 pacientë janë të shtruar në tre spitalet Covid-19, 12 në terapi intensive nga të cilët 5 pacientë janë të intubuar. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën thirrje qytetarëve të mos e ulin vigjilencën për zbatimin e masave antiCOVID, ruani distancën fizike me persona që nuk janë familjarët tuaj, kujdesuni për higjienën personale dhe mbani maskën në ambientet jashtë shtëpisë. Kontaktoni me mjekun e familjes ose telefononi Urgjencën Kombëtare në numrin 127 nëse dyshoni se ju apo një i afërmi juaj është i prekur nga COVID19. Telefononi në linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për të kontaktuar mjekun e familjes, për sherbim psikologjik te specializuar dhe të sigurt si dhe për çdo informacion tjetër rreth COVID19.

COVID-19 – Statistika (2 Nëntor 2020)

Raste të reja ditore 321

Të shëruar ne 24 orë 121

Të shtruar në spitale 328

Humbje jete në 24 orë 9

Testime ditore 1446

Testime totale 126,692

Raste pozitive 21,523

Raste të shëruara 11,367

Raste Aktive 9,629

Humbje jete 527

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:

Tiranë 4896

Durrës 879

Fier 731

Korçë 595

Shkodër 539

Lezhë 434

Elbasan 431

Vlorë 397

Berat 287

Kukës 200

Gjirokastër 144

Dibër 96

In the last 24 hours in Albania 9 victims have been registered, the same figure as yesterday. Despite the efforts of doctors, they lost their lives in 2 Covid hospitals: a 44-year-old, a 70-year-old, 71-year-old, 78-year-old, and two 84-year-old citizens from Tirana, 67-year-old from Mallakastra, 74-year-old and 82-year-old from Korça, with concomitant diseases. New cases of coronavirus today are 321. Although compared to the past 24 hours, which were 327, the figure is lower, still the level of infections is very high. During the last 24 hours 1446 tests were performed, out of which 321 citizens affected by the SARS-COV2 virus tested positive.

Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in the following municipalities: 173 cases in Tirana, 22 in Kavaja, 12 cases in Korca, Pogradec, 11 in Fier, 10 in Vlora, 9 in Elbasan, 7 cases in Shkodra , Lushnje, Gramsh, from 6 cases in Durrës, Saranda, from 4 cases in Berat, Mat, Kuçovë, from 3 cases in Lezhë, Gjirokastër, Përmet, from 2 cases in Krujë, Kurbin, Has, Mallakastër, Kamëz, Peqin, Kolonjë , from 1 case in Puka, Mirdita, Delvina, Dibra. In the last 24 hours 121 citizens have been cured, bringing the number of cured to 11,367 since the beginning of the epidemic.

121 persons were cured, while 328 patients were hospitalized in the three Covid-19 hospitals, 12 in intensive care of which 5 patients were intubated. The Ministry of Health and Social Protection calls on citizens not to reduce their vigilance for the implementation of antiCOVID measures, maintain physical distance from persons who are not your family members, take care of personal hygiene and keep the mask outside the home. Contact your family doctor or call the National Emergency Service on 127 if you suspect that you or a loved one is affected by COVID19. Call the toll free line 0800 40 40 to contact your family doctor, for specialized and safe psychological service as well as for any other information about COVID19.

COVID-19 – Statistics (2 November 2020)

New daily cases 321

Healed in 24 hours 121

Hospitalized 328

Loss of life in 24 hours 9

Daily tests 1446

Total testing 126,692

Positive cases 21,523

Healed cases 11,367

Active Cases 9,629

Loss of life 527

Geographical distribution of active cases by regions:

Tirana 4896

Durrës 879

Fier 731

Korça 595

Shkodër 539

Lezha 434

Elbasan 431

Vlora 397

Berat 287

Kukës 200

Gjirokastra 144

Dibër 96