Dy fëmijët të moshës 12 dhe 14 vjeçare u përfshinë në një shkëmbim zjarri me policinë në Florida të SHBA, pasi kishin ikur nga shtëpia duke hyrë në një shtëpi tjetër dhe duke vjedhur armë.

Djali, i armatosur me një AK-47 dhe vajza e armatosur me një armë gjahu, qëlloi policinë e cila u përball me ta jashtë një shtëpie në Enterprise të martën.

Vajza u qëllua dhe u plagos nga policia pasi ajo u drejtoi një armë gjahu oficerëve dhe pasi iu nënshtrua një operacioni, ndohet në gjendje të qëndrueshme në spital, sipas policisë.

Pamjet e kamerës së trupit të oficerëve së policisë, tregojnë se si efektivët fshiheshin pas pemëve ndërsa fëmijët qëllonin me plumba drejt tyre. Po ashtu shihet edhe momenti kur vajza u qëllua.

Zyrtarët rrethuan shtëpinë dhe njoftuan praninë e tyre, tha sherifi dhe rreth orës 8:30 pasdite, dhe të shtënat filluan nga brenda shtëpisë drejt oficerëve.

Në një moment një transmetim radio thuhet nga oficerët: “Hej djema, mbani vetëm mburojën para, le të mos i qëllojmë këta fëmijë”.

Sherifi Mike Chitwood shtoi se fëmijët ‘po dilnin për të vrarë policë’. Djali 12-vjeçar u paraqit në gjykatë të Enjten nën akuzën e vjedhjes me armë dhe përpjekje për vrasje të oficerëve të zbatimit të ligjit, sipas bashkëpunëtorit të NBC WESH2.

“Askush nuk vjen në punë për të qëlluar dhe vrarë askënd. Ne sigurisht nuk vijmë në punë për t’u futur në përleshje me armë me 12 dhe 14 vjeç”, thanë zyrtarët e policisë.

Pasi situata ishte qetësuar, policia thotë se ata gjetën një armë, një armë gjahu dhe një AK-47, së bashku me një sasi të madhe municioni, brenda shtëpisë.

https://metro.co.uk/video/police-wound-girl-kids-12-14-steal-guns-start-shootout-2432697/?ito=vjs-link

The two children, aged 12 and 14, were involved in a shootout with police in Florida, USA, after fleeing the house, entering another house and stealing weapons.

The boy, armed with an AK-47, and the girl, armed with a shotgun, shot police who confronted them outside a house in Enterprise on Tuesday.

The girl was shot and wounded by police after she pointed a shotgun at officers and after undergoing surgery, is found in stable condition in hospital, according to police.

The camera footage of the body of the police officers shows how the officers hid behind the trees while the children fired bullets at them. The moment when the girl was shot is also seen.

Officers cordoned off the house and announced their presence, the sheriff said, and around 8:30 p.m., and shooting began from inside the house toward officers.

At one point a radio broadcast was said by the officers: “Hey guys, just keep the shield in front, let’s not shoot these kids”.

Sheriff Mike Chitwood added that the children were ‘going out to kill cops’. The 12-year-old appeared in court on Thursday on charges of armed robbery and attempted murder of law enforcement officers, according to NBC contributor WESH2.

“No one comes to work to shoot and kill anyone. “We certainly do not come to work to get into a gun battle with 12- and 14-year-olds,” police officials said.

After the situation calmed down, police say they found a gun, a shotgun and an AK-47, along with a large quantity of ammunition, inside the house.