Një 31-vjeçar në Gramash i shpallur në kërkim është arrestuar ditën e sotme.

Mësohet se Altin Beqiri u ndalua pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan i ka vendosur masën e sigurisë “Arrest në burg”, për efekt të njohjes dhe ekzekutimit në Shqipëri të vendimit të Gjykatës Apeluese të Krimeve të Rënda Aigaiou, Greqi.

Kjo gjykatë e ka dënuar Beqirin me 7 vjet e 7 muaj burg, për vjedhje, , “Kundërshtimi i punonjësit të policisë së rendit publik” dhe “Kalimi i paligjshëm i kufirit”.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan, për veprime të mëtejshme.

A 31-year-old man in Gramash declared wanted has been arrested today.

It is learned that Altin Beqiri was detained after the Elbasan Judicial District Court imposed the security measure “Prison arrest”, for the effect of recognizing and executing in Albania the decision of the Court of Appeals for Serious Crimes Aigaiou, Greece.

This court sentenced Beqiri to 7 years and 7 months in prison, for theft, “Opposition of a public order police officer” and “Illegal border crossing”.

The investigative materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Elbasan Court of First Instance, for further action.