Një shqiptar i cili pretendon se është vetëm një kopshtar i thjeshtë është arrestuar në Blackburn. Shqiptari i identifikuar si P. Prenga, 50-vjeç akuzohet për kultivimin e lëndëve narkotike. Pas disa informacioneve, policia zbuloi se shqiptari Prenga kishte një ferme të madhe me kanabis dhe një vlerë monetare prej 44,800 paund.

Shqiptari ishte spiunuar nga banorët të cilët kishin informuar policinë pasi ndjenin një erë të fortë kanabisi që vinte nga shtëpia e tij në Whitebirk Drive.

Pas kontrollit, forcat e policisë panë që shtëpia mbrohej nga një sistem sofistikuar si dhe zbuluan dhe lëndë narkotike. Në dëshminë e tij para trupës gjykuese, Preng Prenga tha se nuk e dinte e kujt ishte shtëpia, ndërsa u shpreh se kush ishte përgjegjës për kanabisin.

Gjykata vendosi që Prenga të vuajë dënimin me dy vite burg. Preng Prenga ka shkuar në Mbretërinë e Bashkuar që para 5 vitesh si emigrantë dhe kjo me anë të një kamioni.

Burimi: lancashiretelegraph.co.uk/joq.al

An Albanian who claims to be just a simple gardener has been arrested in Blackburn. The Albanian identified as Preng Prenga, 50, is accused of cultivating narcotics. After some information, the police discovered that the Albanian Prenga had a large farm with 4.48 kg of cannabis and a monetary value of 44,800 pounds.

The Albanian was spied on by residents who had informed police as they smelled a strong cannabis smell coming from his home on Whitebirk Drive. After the search, the police forces saw that the house was protected by a sophisticated system and also discovered narcotics. In his testimony before the trial panel, Preng Prenga said he did not know whose house it was, while stating who was responsible for the cannabis. The court sentenced Prenga to two years in prison. Preng Prenga has been in the UK since 5 years ago as an immigrant by truck.

Source: lancashiretelegraph.co.uk/joq.al