Është ndarë nga jeta mjeshtri i humorit shkodran Gëzim Kruja. Lajmi konfirmohet për Faxweb.al nga burime të afërta me familjen Kruja, të cilët shprehen se mjeshtri i humorit prej disa kohësh vuante nga probleme shëndetësore.

Dalja e fundit e Krujës ishte dhjetori i vitit të kaluar, kur kishte dhe 80-vjetorin e tij, ndërsa preku zemrat e të gjithëve me gjendjen e tij të shkaktuar nga sëmundja e ikutsit, e cila shfaqet me probleme të trurit.

Kruja karrieren humoristike e ka nisur qe ne moshen 13-vjeçare. Fillimet me Estraden amatore nisin qe ne kohen kur ishte ushtar me 1958. Me pas vazhdon aktivizimin ne vitin 1960 me Estraden profesioniste te Shkodres. Gezim Kruja ka mbaruar ne vitin 1979 Institutin e Larte Pedagogjik, dega e Gjuhes dhe Letersise ne Shkoder.

Ka shkruar 15 komedi, 10 recitate, 2 libra me monologe gazmor. Ka interpretuar mbi nje mije role ne skeçe te ndryshme dhe ka 52 vite qe ushtron profesionin e humoristit.

Ne vitin 2004 ka marre titullin “Krenaria e Qytetit”. Ne vitin 2005 merr titullin “Naim Frasheri i Arte” dhe ne vitin 2010 titullin “Mjeshter i Madh”.

Shkodra humor master Gëzim Kruja has passed away. The news is confirmed for Faxweb.al by sources close to the Kruja family, who say that the master of humor has been suffering from health problems for some time.

Kruja’s last appearance was in December last year, when he was 80 years old, and it touched everyone’s hearts with his condition caused by ikutsi’s disease, which manifests itself with brain problems.

Kruja started her humorous career at the age of 13. The beginnings with the amateur variety show start at the time when he was a soldier in 1958. Then he continues his activation in 1960 with the professional variety show of Shkodra. Gezim Kruja graduated in 1979 from the Higher Pedagogical Institute, branch of Language and Literature in Shkodra.

He has written 15 comedies, 10 recitations, 2 books with hilarious monologues. He has performed over a thousand roles in various sketches and has been practicing the profession of humorist for 52 years.

In 2004 he received the title “Pride of the City”. In 2005 he received the title “Naim Frasheri i Arte” and in 2010 the title “Grand Master”.