Pas disa ditëve të nxehta, Kosova është përfshirë nga reshje shiudhe breshëri.

Sipas disa fotove të bëra virale në rrjetet sociale në Ferizaj, Shtime, disa fshatra të Rahovecit dhe Gjakovës, ka rënë sasi e konsiderueshme e shiu.

Reshjet e shiut kanë qenë kryesisht në formën e breshërit me përmasa shumë të mëdha.

Në Has madje janë shkaktuar edhe dëme materiale, siç mund ta shihni në pamjet më poshtë tē publikuara nga mediat në Kosovë.

Shihet se breshëri ka shkaktuar dëme të mëdha materiale, duke thyer xhama të makinave dhe në bujqësi.

After several tropical days, in the afternoon and evening, many parts of Kosovo have been refreshed by rain and hail.

In Ferizaj, Shtime, some villages of Rahovec and Gjakova, a significant amount of rain has fallen, accompanied by hail which has been very large.

There has even been material damage in Has, as you can see in the images below published by the media in Kosovo. May has been quite hot, and this summer is expected to be the hottest in recent years.