Një grua në Irak, e cila ka hedhur dy fëmijët e saj në lumin Tigër është bërë virale dhe ka shkaktuar zemërim në të gjithë vendin.

Autoritetet irakiane thanë të hënën se forcat e sigurisë ishin në gjendje të identifikonin dhe arrestonin gruan, shkruajnë mediat vendase. Dy fëmijët e mitur, të identifikuar me inicialet H.M, 3 vjeç dhe M.M, 1 vjeç, arritën që të nxirreshin nga lumi nga forcat e sigurisë.

Krími ndodhi gjatë orëve të para të ditës së 17 tetorit, ndërkohë që pamjet e publikuara nga autoritetet treguan nënën duke hedhur fëmijët mbi urën al-Aimmah në lumin Tigër.

Një video prekëse e babait të dy fëmijëve në vendin e krímit gjithashtu u bë virale të hënën, ku ai u shfaq duke qarë për dy fëmijët e tij ndërsa ekipet e shpëtimit kërkonin për të miturit e mbytur në lumë.

Gjatë një hetimi, gruaja pranoi se i kishte vrarë fëmijët për shkak të një mosmarrëveshje me burrin e saj i cili po kërkonte një divorc.

“Ky krím ishte planifikuar prej kohësh. Kanë kaluar afro dy muaj që kur kjo grua u nda nga burri i saj”, citoi gjyshi nga babai i fëmijëve, të thoshte faqja kurde e Rudaë-së Abu Tahsin Deraji,.

“Në janar të këtij viti, ne kapëm gruan me të dashurin e saj. Ne e dërguam atë në shtëpinë e prindërve të saj dhe u thamë atyre ‘kjo është vajza juaj. Ne duam ta divorcojmë atë në gjykatë. ‘ Ata ranë dakord. Ne kurrë nuk kemi folur për këtë çështje në asnjë vend, as nuk ia kemi treguar askujt fotografitë”, shtoi Deraji në deklaratat për Rudaw.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=1023500061430422

A woman in Iraq who dumped her two children in the Tigris River has gone viral and sparked outrage across the country.

Iraqi authorities said Monday that security forces were able to identify and arrest the woman, local media reported. The two minor children, identified by the initials H.M, 3 years old and M.M, 1 year old, managed to get out of the river by the security forces.

The crime took place in the early hours of October 17, while footage released by authorities showed the mother throwing children over the al-Aimmah bridge over the Tigris River.

A touching video of the father of two at the crime scene also went viral on Monday, where he appeared crying for his two children as rescue teams searched for juveniles drowned in the river.

During an investigation, the woman admitted that she had killed the children because of a dispute with her husband who was seeking a divorce.

“This crime was planned a long time ago. “It has been almost two months since this woman separated from her husband”, the grandfather was quoted by the father of the children, said the Kurdish page of Rudaë Abu Tahsin Deraji.

“In January of this year, we caught the woman with her boyfriend. We sent her to her parents’s house and told them ‘this is your daughter. We want to divorce her in court. ‘They agreed. “We have never talked about this issue in any country, nor have we shown anyone the photos,” Deraji added in statements to Rudaw.