Një punonjës policie i Komisariatit Policisë Durrës është arrestuar në Gjirokastër pasi u kap me një adolesent duke trasnportuar lëndë narkotike me furgon. Ata u kapën nga shërbimet e Policisë, që përdorën dronë de helikopterë dhe konstatuan se polici 23-vjecar me 16 vjecarin i kanë prerë bimët narkotike para kohe.

Në cilësinë e provës materiale janë sekuestruar mjeti furgon, bimët narkotike, arma e shërbimit të punonjësit të Policisë dhe 3 aparate celular.

Njoftimi i policisë: Vijon kontrolli i imtësishëm i territorit dhe operacionet e njëpasnjëshme për parandalimin dhe goditjen e paligjshmërisë në fushën e kultivimit dhe trafikimit të lëndëve narkotike. Finalizohet me sukses operacioni policor i koduar “Transportuesi”.

Operacion nga Seksioni për Hetimin e Narkotikëve në DVP Gjirokastër, forca e posaçme “Shqiponjat” dhe Komisariati i Policisë Tepelenë. Kapen dhe vihen në pranga një punonjës policie i Komisariatit të Policisë Durrës dhe një shtetas tjetër, të cilët transportonin bimë narkotike me furgon.

Në vijim të kontrollit të imtësishëm të territorit për parandalimin dhe goditjen e paligjshmërisë në fushën e narkotikëve dhe mbi bazën e informacioneve të siguruara në rrugë operative, strukturat e DVP Gjirokastër, në bashkëpunim me Komisariatin e Policisë Tepelenë, organizuan dhe finalizuan me sukses operacionin policor “Transportuesi”, si rezultat i të cilit u arrestuan në flagrancë shtetasit A. K., 23 vjeç, punonjës policie, dhe K. H., 16 vjeç, banues në Vlorë.

Si pasojë e trysnisë së kontrollit të imtësishëm të territorit nga shërbimet e Policisë, duke përdorur dronë dhe helikopterë, shtetasit e përfshirë në këtë veprimtari kriminale i kanë prerë bimët narkotike para kohe.

Shërbimet e Policisë, bazuar dhe në informacionet e marra në rrugë operative, kanë organizuar punën dhe në aksin rrugor Dukaj-Salari kanë konstatuar mjetin furgon me drejtues shtetasin A. K. dhe pasagjer shtetasin K. H., duke transportuar bimët narkotike.

Në cilësinë e provës materiale janë sekuestruar mjeti furgon, bimët narkotike, arma e shërbimit të punonjësit të Policisë dhe 3 aparate celular. Në bashkëpunim me Prokurorinë dhe SHÇBA-në vijon puna për identifikimin dhe kapjen e personave të tjerë të përfshirë në këtë veprimtari kriminale

A police officer of the Durrës Police Commissariat was arrested in Gjirokastra after he was caught with a teenager transporting narcotics by van. They were caught by the Police services, who used drones and helicopters and found that the 23-year-old policeman and the 16-year-old had cut the narcotic plants prematurely.

As material evidence, the van, narcotic plants, the service weapon of the Police officer and 3 mobile phones were seized.

Police notification: The detailed control of the territory and the successive operations to prevent and crack down on illegality in the field of cultivation and trafficking of narcotics continue. The police operation codenamed “Transporter” is successfully finalized.

Operation by the Narcotics Investigation Section in DVP Gjirokastra, the special force “Eagles” and the Tepelena Police Station. A police officer of the Durrës Police Commissariat and another citizen, who were transporting narcotic plants by van, were arrested and handcuffed.

Following the detailed control of the territory for the prevention and crackdown on illegality in the field of narcotics and on the basis of information provided on the road, the structures of DVP Gjirokastra, in cooperation with the Tepelena Police Commissariat, successfully organized and finalized the police operation. Transporter ”, as a result of which the citizens AK, 23 years old, police officer, and KH, 16 years old, resident in Vlora were arrested in flagrante delicto.

As a result of the pressure of the detailed control of the territory by the Police services, using drones and helicopters, the citizens involved in this criminal activity have cut the narcotic plants prematurely.

The Police Services, based on the information received on the operational road, have organized the work and on the Dukaj-Salari road axis have ascertained the van driven by the citizen A. K. and the passenger the citizen K. H., transporting narcotic plants.

As material evidence, the van, narcotic plants, the service weapon of the Police officer and 3 mobile phones were seized. In cooperation with the Prosecution and the CIA, work continues to identify and apprehend other persons involved in this criminal activity