Policia kufitare zbuloi dhe sekuestroi në portin e Durrësit 294,030 euro të fshehura në dy kamionë, njëri prej të cilëve kishte pjesën më të madhe, 282 265 euro.

Në pranga ka rënë shoferi Ferdinant Murikaj, ndërsa në kërkim është shpallur pronari firmës që merrej me transportin e mjeteve, Erjon Jovani.

I proceduar në gjendje të lirë është Aldo Lika 34-vjeç që ju gjetën në çantë 11 765 euro. Ai po drejtonte kamionin tjetër që gjithashtu vinte nga Italia. Mbi disa nga tufat e eurove që ishin të fshehura në çantë kishte disa kode, të qyteteve italiane “Bologna 50” dhe “Bergamo 75”.

I arrestuari dhe personi që po hetohet në gjendje të lirë dyshohet se kishin lidhje mes tyre, megjithatë vijojnë hetimet.

A truck with about 300 thousand euros was seized in Durrës.
The border police discovered and seized in the port of Durrës 294,030 euros hidden in two trucks, one of which had the largest part, 282,265 euros.

The driver Ferdinant Murikaj was handcuffed, while the owner of the company that dealt with the transport of vehicles, Erjon Jovani, was declared wanted.

Proceeded at large is Aldo Lika, 34, who was found in a bag with 11,765 euros. He was driving the other truck that was also coming from Italy. On some of the bundles of euros that were hidden in the bag were some codes, of the Italian cities “Bologna 50” and “Bergamo 75”.

The detainee and the person being investigated at large are suspected of having links between them, however investigations are ongoing.