Një aksident i rëndë ndodhi gjatë ditës së sotme në autostradën federale mes Uhldingen-Mühlhofen dhe Meersburg në Gjermani ku kanë humbur jetën 3 shqiptarë me origjinë nga Kosova. Ka qenë një makine tip Audi që është përplasur me një kamion pak para orës 9.00.

Për pasojë, kanë humbur jetën 3 persona, anëtare të një familjeje, që gjendeshin në makinën Audi. Sipas medieve të Kosovës bëhet fjalë për një familje nga fshati Rahovicë i Ferizajt që jetonin në Schafhausen të Zvicrës.

Ata po ktheheshin në Zvicër nga pushimet që i kishin kaluar në Kosovë. Aksidenti ka ndodhur në Gjermani, rreth 50 kilometra para hyrjes në territorin e Zvicrës. Sipas hetimeve të para policore, makina ka rrëshqitur dhe është përplasur ballë për ballë me kamionin që po afrohej.

Është dashur ndërhyrja e zjarrfikësve për të nxjerrë trupat nga makina e shkatërruar. Albinfo.ch shkruan se në vendin e ngjarjes ndërruan jetë menjëherë një djalë 12 vjeç dhe një 35-vjeçar. Pak më vonë ndërroi jetë në spital edhe një 18-vjeçar që sipas burimeve është djali i vëllait të 35-vjeçarit.

Bashkëshortja e 35 vjeçarit, edhe kjo rreth të 30-ave është në gjendje kome. Një vajzë 11-vjeçare dhe shoferi i makinës Audi kanë pësuar gjithashtu lëndime të rënda. Ndrësa drejtuesi i kamionit është lënduar lehtë. Rruga u mbyll për orë të tëra për nxjerrjen e personave dhe më pas për hetimet e policisë.

A serious accident occurred today on the federal highway between Uhldingen-Mühlhofen and Meersburg in Germany where 3 Albanians from Kosovo lost their lives. It was an Audi car that collided with a truck just before 9.00.

As a result, 3 people, members of a family, who were in the Audi car, lost their lives. According to Kosovo media, this is a family from the village of Rahovica in Ferizaj who lived in Schafhausen, Switzerland.

They were returning to Switzerland from their vacation in Kosovo. The accident happened in Germany, about 50 kilometers before entering the territory of Switzerland. According to initial police investigations, the car slipped and collided head-on with the oncoming truck.

It took the intervention of firefighters to remove the bodies from the wrecked car. Albinfo.ch writes that a 12-year-old boy and a 35-year-old died immediately at the scene. A little later, an 18-year-old died in the hospital, who according to sources is the son of the 35-year-old’s brother.

The wife of the 35-year-old, also in her 30s, is in a coma. An 11-year-old girl and the driver of the Audi car also suffered serious injuries. While the driver of the truck was slightly injured. The road was closed for hours for the extraction of persons and then for police investigations.